UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.02.2021 16:02 Starost: 3 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i ministar sporta Vanja Udovičić na treningu dve selekcije

S.Sandić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i američki ambasador Entoni Godfri posetili su danas zajednički trening vaterpolista Srbije i SAD na Dorćolu.

Srpski i američki tim, koji se nalazi na evropskoj turneji, trenirali su pod nadzorom selektora Dejana Savića i Dejana Udovičića.

-Drago mi je što sam zajedno sa američkim ambasadorom imao priliku da obiđem trening vaterpolista Srbije i SAD i da porazgovaram sa igračima o uslovima koje imaju za pripreme. Pre samo dva meseca omogućili smo vaterpolistima Srbije da ovde na 25. maju imaju najmoderniji balon, ali i istovremeno kroz ovakvu investiciju privučemo i strane sportiste, ali omogućimo još bolje pripreme za naše vaterpoliste-, rekao je Udovičić novinarima.

Odabir selekcije SAD da se priprema u Srbiji govori prvo o našem prijateljstvu, ali i poziciji Srbije na svetskoj vaterpolo i sportskoj sceni, dodao je ministar Udovičić.

-Hvala ambasadoru i selekciji SAD što su izabrali Beograd i Srbiju i nadam se da će ove dve reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju igrati jedni protiv drugih u samoj završnici takmičenja-, poručio je Udovičić.

Ambasador Godfri nije krio zadovoljstvo što je posetio trening vaterpolista Srbije i SAD i dodao da je i sam redovan na bazenu i da uživa u plivanju.

-Velika mi je čast da sam ovde, posebno bih zahvalio srpskom trener Dejanu Udovičiću koji puno pomaže američkom timu. Srećan sam što sam ovde i siguran sam da saradnja u sportu dve zemlje može da bude još bolja. Hvala ministru Udovičiću što smo ovde zajedno- rekao je ambasador Godfri.

Zahvalnost zbog posete su izrazili selektori dve reprezentacije Dejan Savić i Dejan Udovičić.

- Mi smo tri nedelje u Evropi. Bili smo u Grčkoj i Crnoj Gori a posle Srbije odlazimo u Hrvatsku. Verujem da će nam sve ovo koristiti. Hvala Vaterpolo savezu Srbije i selektoru Dejanu Saviću na gostoprimstvu - rekao je Dejan Udovičić.

Savić je dodao da saradnja traje godinama i koristi i jednom i drugoj selekciji.

- Nadam se ćemo se pripremati i u junu kada počnu prave završne pripreme za Olimpijske igre. Bilo bi lepo kada bi nam Amerikanci bili domaćini na Havajima - rekao je uz smeh srpski selektor