UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.03.2020 21:30 Starost: 4 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

Odložena utakmica u Rijeci, saopštenje UO RL

U nastavku predstavljamo kompletno saopštenje UO Regionale lige povodom utakmica Primorja i Partizana i završetka sezone u Regionalnoj ligi.

Poštovani,

Obaviještavamo vas da je Povjerenstvo za natjecanje RL u stalnom kontinuiranom kontaktu sa nacionalnim savezima ciji su klubovi ucesnici natjecanja u RL, te da da se s pozornošcu prate sva dogadanja vezana za nastali problem sa Korona virusom (COVID – 19) a sve temeljem dostupnih informacija nadležnih institucija svake pojedine države za predmetni slucaj suzbijanja širenja Korona virusa.

U skladu s tim se takoder bilo u stalnom kontaktu sa klubovima (VK Primorje EB i VK Partizan) koji medusobno trebaju razigrati u dvije utakmice, u Rijeci i Beogradu za ostanak / ulazak u RL – u grupu A1 za sljedecu sezonu. Kako se, ne samo iz dana u dan vec iz sata u sat mijenjaju okolnosti vezano za Korona virus isto tako se vrlo brzo i cesto mijenjaju odluke nadležnih institucija svake pojedine države u donošenju odluka u smislu odredenih ogranicenja u suzbijanju širenja virusa pa tako i za stvari vezane uz sport,odnosno zabrana odigravanja utakmica i/ili održavanja sportskih priredbi do zabrane
prisustva publike ili ogranicenog broja gledalaca

Vec prije nekoliko dana je Stožer civilne zaštite RH donio preporuku o ogranicenju prisustva publike na minimalan broj da bi danas Središnji ured za šport Republike Hrvatske i Hrvatski olimpijski odbor poslao preporuku zabrane održavanja i organiziranja bilo koje vrste sportskih priredbi u Hrvatskoj do 01. 04. 2020. g. Sve navedeno je vezano za odluke koje se odnose na Hrvatsku iz razloga šta se prva utakmica izmedu Primorja i Partizana trebala odigrati u Rijeci u subotu 14. 03. 2020. Hrvatski vaterpolski savez je slijedio preporuku najviših državnih sportskih institucija i donio odluku o prekidu svih vaterpolskih aktivnosti u svim kategorijama za muškarce i žene do 31. 03. 2020. g.

Isto tako se ovih dana intenzivno radilo na sigurnosnom dijelu organizacije utakmice i organizaciji sigurnog putovanja igrača Partizana pa su se tražile odredene informacije putem interneta od Stožera civilne zaštite Primorsko – goranske županije, direktnim pisanim upitima prema Generalnom konzulatu Republike Srbije u Rijeci, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda itd. Uglavnom nitko od navedenih se nije smatrao nadležnim za davanje informacija i garancija što je i logično jer za navedeno nisu zaduženi a situacija se zaista mijenja iz sata u sat.

Pored, kako smo vec naveli, odluke o zabrani održavanja sportskih priredbi u RH do 01. 04. 2020. postojala je mogucnost da zbog sigurnosnih kontrola na granicama Partizan i ne doputuje pravovremeno u Rijeku ili još gore da budu izloženi 14. dnevnoj izolaciji zbog eventualne sumnje da netko od igraca ima povišenu temperaturu i sl., a ne treba nužno biti ništa vezano uz Korona virus ili iz bilo kojih drugih razloga po procjeni nadležnih zdravstvenih graničnih službi. Ista stvar bi se riskirala pri povratku u Srbiju. Takoder, da se utakmica u Rijeci eventualno i odigra a druga u Beogradu bude odgodena i da se za odigravanje ne steknu uvjeti u kratkom vremenskom periodu pojavio bi se i problem odigravanja uzvratne utakmice pod istim uvjetima ili sa istim sastavima itd.

Stoga je UO RL donio sljedeću,

 O D L U K U

- Odgada se odigravanje 1. kvalifikacijske utakmice RL za ulazak / ostanak u grupi A1 za sezonu
2020./2021. (Premier liga) – izmedu VK Primorje EB i VK Partizan najmanje do 01. 04. 2020. g. a koja se trebala odigrati u Rijeci u subotu 14. 03. 2020.

- Temeljem odgode odigravanja 1. utakmice posljedicno se odgada odigravanje 2. uzvratne utakmice koja se po rasporedu trebala odigrati u Beogradu u subotu 21. 03. 2020.

- UO RL će pravovremeno donijeti odluku o datumima odigravanja navedenih utakmica kada se za to
stvore uvjeti s obzirom na nastalu situaciju problema sa Korona virusom.