UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.07.2013 14:09 Starost: 11 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2013

Srbija spremna za duel sa Crnom Gorom

Spremni su Srbi i Crnogorci za veliki duel sutra u 20.15 u četvrtfinalu SP u Barseloni. Nikada do sada , dve sjajne reprezentacije nisu igrale na Svetskim prvenstvima. Od 2007. sastali su se 17 puta, 10 slavlja Srbije, šest Crnogoraca uz remi u Londonu.

Ipak ,važnije mečeve u Pekingu, Zagrebu, Nišu, Ajndhovenu i Londonu je dobila naša ekipa. Crna Gora slavi zlato sa EP u Malagi 2008. I upravo ta glad za pobedama i medaljama Crne Gore je ono što pomalo brine naše vaterpoliste.

Kapiten Vanja Udovičić je sinoć izjavio a crnogorski mediji odmah preneli kako je Perovićev tim favorit.

- Nemojte da mislite da motiv nije isti ali ono što nas razlikuje jesu medalje. Oni su sjajna ekipa i sigurno je da su mogli da imaju i više odličja do sada- upozorava kapiten koji odlično igra na prvenstvu.

Dejan Savić debituje u velikim duelima sa Crnom Gorom. Na kontu već ima pobedu u Svetskoj ligi u Čeljabinsku i poraz 6:4 na turniru u Lamiji. Ali u oba susreta su timovi bili nekompletni. Igraće protiv Ranka Perovića sa kojim je nekada delio tužnu olimpijsku priču na Igrama u Atlanti 1996.

- Ne treba da me pitate šta očekujem . Svaki trener veruje u ekipu, posebno ovakvu kakva je naša. Ali to će vam reći i Perović. Ista škola, isti karakteri, kvaliteti. Odlučivaće nijanse. Crna Gora ima sjajne šutere Ivovića i Janoviće, odlične kontre i rešenja sa drugim centrom. Igrali smo, zajedno smo i trenirali. Sutra sve to pada u vodu. Ogroman je ulog, znamo šta pobeda donosi. Atmosfera kod nas vrhunska, daćemo sve od sebe ali treba biti svestan da imamo odličnog protivnika - kaže selektor koji je za kratko vreme dobio apsolutnu podršku za rad svih igrača.

Slobodan Nikić igra veoma dobro na prvenstvu. Zna šta ga čeka:

- Ovakav meč odlučuju nijanse i igra odbrane. Ko se bolje snadje u igri sa igračem manje bliži je uspehu. Nema dileme da su odlična ekipa, sa vrhunskim igračima. Tvrdi su, snažni. Ponavljam igrač više i manje rešavaju sve.

Stefan Mitrović o kvalitetima Crne Gore kaže:

-Šuteri su im svetske klase i svaka odbrana ima problem sa njima. Sa druge strane odlični su u odbrani. Posle poraza od Grčke igraju sve bolje i biće jako teško.Odlično se poznajemo i sigurno je samo da će to biti velika utakmica velikih rivala.

Gojko Pijetlović priznaje kvalitet Crne Gore:

- Gladni su medalja i pobeda protiv nas. To im je i motiv i pritisak ali u ovom slučaju su blagi favorit. Rešavaće odbrane. Prvi put igramo u večernjem terminu ali to neće biti problem.

Crnogorski selektor Ranko Perović kaže:

- Prerano smo se sastali , eto taj poraz protiv Grčke... Srbija je sjajna ekipa, znamo se i biće potrebno mnogo snage da se pobedi. Uvek mi je imponovala mirnoća igre Srbije u odlučujućim momentima. Tu ima detalja koje moramo da sredimo .Ne pobedjuje uvek favorit, imamo svoje razloge za nadu.

Srbija je danas jednom trenirala i sutra će na dan utakmice. Crna Gora ima svoj program. Dve ekipe su smeštene u hotelima koje razdvaja ulica. Kontakata nema izmedju igrača od kojih su neki izmedju sebe veliki prijatelji.

Na Svetskim prvenstvima Srbija je 2007. bila četvrta, 2009.prva, 2011. druga. Crna Gora je na ona takmičenja razočarala, bez plasmana i u polufinale. Perović je posle Šangaja smenio Porobića i u Ajndohevnu osvojio srebro, u Londonu bio četvrti a u Čeljabinsku treći.