UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.10.2021 14:32 Starost: 2 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

KVBALIFIKACIJE ZA LŠ, Zvezda i pored poraza prva

Mladost – Crvena zvezda 9:8 (1:1, 3:3, 3:3, 2:1)

Bazen na Savi. Sudije: Bjanko (Italija) i Buč (Španija). Isključenja: Mladost 15, Crvena zvezda 16. Peterci: Mladost 2 (1), Crvena zvezda 2 (1).

MLADOST: Marcelić, Samardžić, Pliskevič, Biljaka . Lazić 1, Dašić 5, Vrbnjak 1, Rakovac 2, Brčić, Bajić, Fabris, Škiljić, Jurlina.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić 1, Marković, Subotić 1, Milojević 1, Pješivač 1, Rađen, Basara 2, Vukićević, Gardašević, Radović 1, Aleksić.

Crvena zvezda je kao prva završila takmičenje u zagrebačkoj grupi. U četvrtfinalu će za rivala imati OSC, Barselonu ili Savonu.

Beograđani su zaslužili bod, nesmotrenom greškom omogućili su Mladosti da do pobede dođe iz peterca 28 sekundi pre kraja. Zagrepčanima je igrala bilo kakva pobeda, srpski tim je mogao da izgubi i većom razlikom pa da ostane prvi.

Zvezda je bila bolja većim delom meča. Posebno je odbrana delovala sigurno. Kod 4:2 je propuštena prilika za veću prednost i u finišu prvog poluvremena je isključen Vukićević i to je otežalo posao u nastavku susreta. Opasnosti nije bilo, Zvezda je rutinski držala lkontrolu i samo sa malo više koncentracije, posebno sa igračem više, mogla je da postigne i povoljniji rezultat.