UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.07.2014 19:59 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

SRBIJA PRVAK EVROPE

Madjarska - Srbija 7:12 (1:3, 1:4, 4:2, 1:3)

Bazen Alfred Hajoš. Gledalaca 6000. Sudije: Margeta (Slovenija), Aleksandresku (Rumunija).Igrač više: Madjarska 15 (4), Srbija 12 (8).

MADJARSKA: Nadj, Gor - Nađ, Madaraš. Erdelji 1, Vamoš 2, Hošnjanski, Ad. Deker, Sivoš 1, Dan. Varga 1, Den.Varga 1, Tot, Harai, At. Deker. Selektor: Tibor Benedek.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić 3, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Radjen 1, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović, B.Mitrović.Selektor: Dejan Savić.

Držeći javni čas u hramu svetskog vaterpola Srbija je odbranila evropsku krunu, deklasirala Madjarsku. Svi do jednog za desetku, veličanstvena priča fantastičnih sportista. Od početka do kraja igrala je Srbija. Srčano, mudro, pametno.Odbrana i igrač više nepogrešivi. Najbolja igra Srbije možda od 2006. Veliki madjarski tim je sportski pružio ruku. Prvak je Srbija

Predivan ambijent, pun bazen i nekoliko stotina Srba na tribinama protiv nekoliko hiljada Madjara. Ali sve u znaku velikog finala, pozdravi za obe himne.Na svečanoj tribini predsednici dve zemlje Tomislav Nikolić i Janoš Ader. Tu je naravno i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Srbija je tokom dana imala velikih problema sa Dušanom Mandićem.Ušao je u bazen sa nimalo lakom upalom oba uha.

 

Prvu četvrtinu je Srbija odigrala sjajno. Bez respekta orema ambijentu, iskusno, staloženo i precizno.Prve dve prednosti Madjari nisu iskoristili. Srbija prvu jeste sa Radjenom na dodavanje Prlainovića koji zatim postiže i drugi gol. Madjari nikako nisu uspevali da naprave akciju pred našim golom. Vamoš je reklo bi se iz očaja smanjio na 2:1. Na 77 sekudi do kraja Savić je kod igrača više tražio tajm aut, rezultat je gol Pijetlovića za 3:1. Benedekov tim je do kraja četvrtine propustio i trećeg igrača više.

Posle tri napada u drugoj četvrtini Srbija je vodila 6:1! Odbrana sa Pijetlovićem savršena, napad sa igračem više odličan, Aleksić na pas Filipovića, Gocić i Mandić tresu mrežu i Benedek vraća u igru junaka prvog meča golmana Dekera. Vamos je sa igračem više smanjio a publika je bila u transu posle dve Dekerove odbrane. Ništa nije vredelo igrača više realituje Ćuk, 7:2 1,38 pre kraja druge četvrtine., Madjari su u poslednjem napadu dobili na poklon igrača više ali za osam sekundi nisu ni šutnuli.

Goleada u trećem delu. Madjari su uhvatili igrača više ali se činilo da neće biti problema kada je Gocić 1,26 do kraja povosio na 9:4. Tada je Varga iskoristio neopreznost Pijetlovića za 9;5 (0,50) a kada je posle prečke Aleksića Deneš Varga pogodio mrežu (0,08 do kraja), bazen je proključao.Madjarska je gubila sa pet razlike, minus tri je pred poslednji deo bio sasvim podnošljiv.

Četvrtina odluke,pakao na tribinama, sjajna borba u bazenu.Filipovič odmah koristi igrača više za 10:6. Sjajni Pijetlović spasava igrača manje.I onda Filipović po drugi put sa igračem više za 11:6.

Igrač manje je nerešiv za Madjare. Gocić igra utakmicu života, trese treći put za 12:6. To je već debakl, to je divan kraj srpske bajke na Margit sigetu,