UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
02.06.2023 07:04 Starost: 335 days

Kategorija: Evropski kupovi

Novi Beograd u finalu F8

Foto M.Todorović

Vaterpolisti Nvog Beograda su posle izvođenja peteraca u duelu sa Barselonetom uspeli da se plasiraju u finale F8 Lige šampiona. U regularnom delu bilo je 8:8 da bi u izvođenju uadaraca sa pet metara svi srpski igrali bili nepogrešivi dok su Munariz i Paviljard pogodili okvir gola ja je srpski prvak pobedio 12:10.

U prvoj četvrtini je bilo 1:1 ali je bilo primetno da su Španci konkretniji tim. To su pokazali početkom druge četvrtine kada su brzo postigli tri gola. Poveli su 4:1, zatim 5:2 i na kraju sa dva gola prednosti dočekali treći deo. Beograđani su se tada razigrali. Dva pura je Vlahopulos pronašao Pijetlovića, iz daljine su pogodili Drašović i Granados. Uz odličnu igru u odbrani, posebno sa igračem manje (Barseloneta tokom čitavog susreta nije postigla iz ukupno devet situacija), rezultat je preokrenut 7:6. U poslednjih osam minuta Španci su još jednom uspeli da povedu da bi 3,10 minuta pre kraja izjednačio Vlahopulos. Do kraja utakmice nije billo golova. Strelci za Novi Beograd su bili Pijetlović dva, Jakšić, Granados, Vlahopulos, S.Rašović, Drašović i Skumpakis, iz peteraca su pogodili Drašović, S.Rašović, Granados i Vlahopulos.

Rival Novo Beogradu će kao i prošle godine biti Pro Reko. Italijani su pobedili Vuljagmeni 12:8. Gubili su od Vujasinovićevog tima 5:3, napravili seriju 7:0 i rešili meč.

Za peto mesto će igrati Olimpijakos i Ferencvaroš. Grci su ubedljivo porazili Jug 14:5, dok je Ferencvaroš bio bolji od Breše 9:8.

Susreti za peto i sedmo mesto se igraju u petak a u subotu ua 19 je meč za treću poziciju a u 21 je finale