UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.12.2021 19:56 Starost: 2 yrs

Kategorija: Saopštenja

U izboru OKS najbolji Filip Filipović i vaterpolo reprezentacija

FOTO; OKS

Vaterpolisti su večeras obeležili tradicionalni izbor najuspešnijih sportista, trenera i ekipa od strane Olimpijskog komiteta Srbije.

Za sportistu godine po drugi put je izabran kapiten reprezentacije Filip Filipović dok je najbolja ekipa po 12. put vaterpola reprezentacija, olimpijski pobednik iz Tokija. Dejan Savić je bio u konkurenciji za najboljeg trenera, Marko Radulović i Vladimir Mišović su bili kandidati za najboljeg mladog sportistu.
Svečanost je po običaju održana u Domu Narodne Skupštine Srbije, između ostalog prisustvovali su predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Srbije Branko Ružić.

Filipu Filipoviću je priznanje uručio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković dok je predstavnik OTP banke predao priznanje ekipi. Iz šampionskog sastava su izostali samo Andrija Prlainović i Branislav Mitrović zbog obaveza u klubu.
Prisustvovali su: Gojko Pijetlović, Strahinja Rašović, Dušan Mandić, Sava Ranđelović, Nikola Dedović, Duško Pijetlović, Đorđe Lazić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović i Stefan Mitrović. Filip Filipović je zamolio da im se na bini pridruži i selektor Dejan Savić.

- Zaokružili smo fantastičnu priču. Ova generacija je potpomognuta mladim snagama upela nešto što nikome u istoriji sporta nije pošlo za rukom. Hvala dragom Bogu, momcima koji su izdržali sve ovo, naravno i našim trenerima, strunom štabu koji su nas trpeli sveove godine. Kada se završi ovako nema šta da se doda. Kada pogledam sve možda je moglo još nešto da se osvoji. Ostvarili smo svoje snove. Tokio je kruna karijere a za ostalo će se pobrinuti naši mlađi drugovi. Na najlepši načim smo rekli adio - zahvalio se Filip Filipović.

Nikola Jakšić je komentarisao:
- Motivacija je sama po sebi tu. Išli smo po drugo zlato. Taj cilj je sam po sebi dovoljan. A za pripreme ne treba da otrkivam baš sve.

Tačku je stavio Dušan Mandić:
- Ovi uspesi ne bi se ostvarili da nismo bili kao prodica. Prijatelji smovan bazena i to traje niz godina.

Za najbolju sportistkinju izabrana je karatiskinja Jovana Preković, ženska reprezentacija je odbojkaška, najbolji trener Dragan Jović, specijalno priznanje dobio je dr dragan Radovanović a najbolji mladi sportista je atletičarka Andrea Vilagoš