UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.07.2014 13:18 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

EP 2014. 20.7 Španci na skeneru

Dva treninga, razgovori, analize... To je današnji program srpskih reprezentativaca pred sutrašnji izuzetno važan duel sa Španijom u 16 časova. U dosadašnjih 28 utakmica 22 srpske pobede i šest poraza od kojih je najbolniji onaj na SP u Melburnu kada je petercima izgubljena bronza. Prošle godine na SP, takodje petercima Španija nas je izbacila iz borbe za peto mesto, koje u tom trenutku nije previše značilo razočaranim srpskim igračima.

Sutrašnji meč je takvog karaktera da Srbija ne sme da izgubi. Remi i pobeda nas vodi na drugo ili treće mesto što će zavisiti od ishoda poslednje utakmice kvalifikacija izmedju Madjara i Hrvata.

- Mogli smo ranije sve da završimo, malo smo se pribojavali ovakvog spleta okolnosti.Nismo loše igrali ali smo promašivali i ono što nikada nismo. Ne znam koji je razlog. Najvažnije je da je sve u našim rukama. Španci nam ne odgovaraju, uvek smo teško pobedjivali. Plivačka su ekipa, mi smo snažniji, dominantniji na cetnrima i tu vidim našu šansu. Ne ide mi gol,nadam se da ću to uspeti da prekinem -rekao je Duško Pijetlović.

Andrija Prlainović se još uvek traži na ovom takmičenju. Odličan u odbrani, ali napad škripi.

- Nismo prvi put u ovakvoj situaciji. Nemamo pravo na grešku. Izjednačena grupa, dva mesta za tri ekipe. Za nas je ova utakmica ravna polufinalu. Jesmo kvalitetniji ali to ništa ne znači. Svesni smo važnosti, motiv ne nedostaje ali moramo bolje, posebno u napadu. Znamo Špance odlično, igrali smo toliko puta. Najčešće smo dobijali ali je uvek to bilo tesno. Neka bude tako i sada, kolika je razlika nije bitno, važna je samo pobeda.

Savan Randjelović kaže da je remi sa Hrvatima u arhivi:

- Ostaje žal ali iz te kože ne možemo. Idemo na pobedu, verujem da će konačno proraditi igrač više.U odbrani smo se popravili, protiv Hrvata delovali daleko čvršće, igrač manje je uglavnom dobro funkcionisao. Ostaje taj igrač više. Sa Madjarima smo srljali, protiv Hrvatske malo bolje i verujem da će sa Španijom to biti na potrebnom nivou.

Dušan Mandić ne krije optimizam:

- Sve je do nas. Verujem u ekipu, pobedu. Da se presaberemo, pokažemo kvalitet. Španci imaju odličnu kontru, plivaju dobro. Ipak sve zavisi od nas. Imam utisak da se dižemo, idemo korak po korak. Izgubili smo pravo na grešku, taj luksuz više ne postoji ali sam siguran da je sve loše sada iza nas.