UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.12.2015 20:03 Starost: 8 yrs

Kategorija: Saopštenja, Beograd 2016

Mali i Udovičić obišli Arenu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić obišli su danas radove na postavljanju bazena u Kombank areni za predstojeće Evropsko prvenstvo u vaterpolu. Obilasku su prisustvovali i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak i direktor „Beokom servisa” Darko Glavaš.

Gradonačelnik je rekao da će Beograd od 10. januara biti domaćin najmasovnijeg Evropskog prvenstva u vaterpolu, što će biti sjajna šansa za promociju grada.

– Ovo je šansa da pokažemo da smo svetska metropola u sportu, ali i da osvojimo još jednu zlatnu medalju. Očekujemo da ćemo najkasnije u ponedeljak, 4. januara, pustiti vodu u bazen i sve će biti spremno za spektakl. Očekujemo i rekordan broj gledalaca, rekordan broj gostiju iz Beograda i cele Srbije. Bazen se prvi put postavlja u Kombank arenu, do sada nismo imali takvo iskustvo. „Beogradski vodovod i kanalizacija”, „Beogradske elektrane”, „Gradska čistoća”, „Beograd-put” i „Zelenilo – Beograd” rade na pripremi za ovaj šampionat, a biće uključena i Komunalna policija i „Parking servis” – istakao je Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, 27. januara bazen će biti demontiran jer dan kasnije počinje montaža terena za Evropsko prvenstvo u futsalu.

Gradonačelnik Beograda zahvalio je svima koji učestvuju u pripremnim radovima za ovaj događaj, kao i Vaterpolo savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta.

Ministar Udovičić je kazao da je Vlada Srbije za to prvenstvo izdvojila milion evra, kao i milion i po evra za kupovinu bazena, koji će po završetku takmičenja biti premešteni u Vrnjačku Banju.

– Strateški cilj Vlade Srbije je, osim privlačnja stranih turista, i organizacija međunarodnih sportskih takmičenja. Evropsko prvenstvo u vaterpolu ovakvog tipa nikada nije organizovano u Beogradu. Rokovi su kratki, sve je u naboljem redu i oni nas obavezuju da idemo i pre vremena – naglasio je Udovičić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić rekao je da će šampionat Evrope biti organizovan na najvišem mogućem nivou.

– Nadam se da će vaterpolisti šampionat dočekati zdravi, očekujem treće zlato zaredom, što će biti dobar nagoveštaj za ono što sledi na Olimpijskim igrama u Riju – poručio je Krivokapić.

Evropsko prvenstvo u Beogradu biće održano od 10. do 23. januara 2016. i na njemu će nastupiti 16 muških i 12 ženskih nacionalnih timova.