UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.07.2019 09:21 Starost: 5 yrs

Kategorija: Gwangju 2019

SP Srbija za peto mesto protiv Australije

Srbija - Nemačka 17:16 (3:3,3:3,2:3,4:3- 5:4)

Bazen Nambu univerziteta. Gledalaca 2000. Sudije: Vilis (Južna Afrika), Dervu (Francuska). Igrač više; Srbija 10 (3), Nemačka 15 (7). Dva igrača više: Srbija 1 (0). Peterci: Nemačka 2 (1).

SRBIJA:Rističević, Mandić 5, V. Rašović, Randjelović, Ćuk, Lazić 2, Vico 1, Dedović 1, Jakšić, Drašović 1, Stojanović 1, S.Rašović 1, Dobožanov. Selektor: Savić.

NEMAČKA: Šenkel, Ribel 1, Der Boš 2, Ril 1, Prus, Jungling 2, Strelecki 1, Gilen 1, Štam, Ćuk 1, Restović 1, Ejdner 2, Goc. Selektor; Štam.

Strelci iz peteraca: Mandić, Dedović, Stojanović, S.Rašović i Drašović za Srbiju, Ribel , Strelecki, Štam i Ejdner za Nemačku, Rističević je u prvoj seriji odbranio peterac Gilenu

Srbija je pobedila Nemačku na peterce i u subotu u 8.30 ujutru igraće za peto mesto na Svetskom prvenstvu sa Australijom koja je sa 9:8 savladala Grčku.

Naša reprezentacija je odigrala jako slab meč, nedovoljno angažovani sa velikim brojem grešaka omogućili su Nemcima da budu sve vreme bolji i pravo je čudo kako rival nije slavio u regularnom delu.

Sredinom trećeg dela Srbija je vodila 7:6 da bi Nemci za 80 sekundi postigli tri gola. Tada je počela borba za stitanjem rezultata. Nije se kvalitet igre dizao ali je Mandić uspevao da ekipu non stop drži u situaciji za preokret.

Dva minuta pre kraja Restović je pogodio za 12:10. Nepun minut kasnije Mandić je na sjajan način izjednačio. Udarac Streleckoj je Rističević zaustavio. Srbiji je ostalo 35 sekundi za napad. Konačno smo videli pravu akciju i laganu egzekuciju Lazića 13 sekundi pre kraja. Do kraja su obe ekipe imale posed ali bez promene.

Kod peteraca u prvpj seriji je Rističević odbranio udarac Gilenu. Ostali šuteri su bili precizni, gol odluke je postigao Radomir Drašović.

- Dosta slabosti smo pokazali. Posle ispadanja u četvrtfinalu ekipa mora da dodje sebi i odigra na svom nivou.O utakmici mogu da kažem da smo imali samo padove, nije bilo uspona. Ostaje nam meč za peto mesto, ali sa ovakvom igrom...- rekao je selektor Dejan Savić.

Dimitrije Rističević:

- Odbrana je danas bila najgori deo tima. Teško posle poraza od Španije da se izdignemo. Teška utakmica, Nemci su fizički jaki. Uspeli smo na kraju da pobedimo i to je jedino bilo dobro. Igra ne može da raduje. Znači nam što smo  završnici stigli i izborili peterce. Sada da probamo da uzmemo peto mesto.

Radomir Drašović:

- Jedina pozitivna stvar, posle teških momenata u igri je pobeda. Nekako smo se na kraju digli i pobedili. Mora glava da bude bolja, ona rešava. Ne bežimo od toga. Peterac ? Uvek probate da uradite sve da bi ishod bio povoljan.