UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.07.2013 13:02 Starost: 11 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2013

Uoči susreta sa Rumunijom

Počinje drugi deo Svetskog prvenstva.Prvi je apsolviran sa tri pobede i prikazanim igrama za koje Filip Filipović kaže:

- Očekujem da u nastavku takmičenja zaigramo bar 20 do 30 odsto bolje.Dosadašnjim delom sam delimično zadovoljan, najviše reakcijom protiv Madjara kada su pretili da anuliraju našu prednost.

Nastavak takmičenja, osmina finala donosi sutra u 17.30 susret sa Rumunijom. Rival je do sada malo pokazao, bez odličnog centra Radua su samo senka ekipe koja je recimo pre četiri godine bila prijatno iznenadjenje šampiinata u Rimu. Godinu dana pre toga na EP u Malagi su igrali sa Srbijom 6:6 i to im je u 13 mečeva najveće dostgnuće.

- Verovatno nećemo da pobedimo Srbiju ali verujem da ovaj tim može da igra sve bolje i bolje -kaže selektor Vlad Hadziju.

Ukoliko pobedimo Rumune a neki drugi rezultat bi bio ravan senzaciji, rival u četvrtfinalu će biti pobednik duela Crna Gora - Kanada. I tu bi sve osim trijumfa učenika Ranka Pertovića bilo čudo.

- Znao sam da će Nemačka da pobedi Rumuniju. Sa te strane nama ime rivala u osmini finala ni nije mnogo značajno. Ipak ovo je važniji deo prvenstva koji zahteva maksimalnu koncentraciju i verujem da ćemo biti uspešni. Eventaulni susret sa Crnom Gorom jeste zanimljiv ali ima ovde odličnih erkipa, Grčka na primer - smatra Andrija Prlainivić.

Danas reprezentacija ima dva treninga. I na oba su nas smenjivali Crnogorci. 

- Ulazimo u drugi deo prvenstva. Naše je da radimo i da u ovoj situaciji učinimo sve da meč dočekamo spremni. Samo mi je Rumunija u glavi . Nije to onaj rival koji je znao da nas ugrozi ali sada tražim maksimalan ulazak u igru, bez opuštanja ni jednog trenutka- kaže Dejan Savić.

Od ostalih stvari zabeležimo da Srbija prednjači u realizaciji šuta 50,6 posto i broju asistencija 22 (Udovičić 7). Ivović je prvi strelac sa 1o golova, kod nas Udovičić i Pijetlović 7, Filipović 6...

Sutra je odredjivanje sastava komiteta FINA a prema svemu Aleksandar Šoštar će nastaviti svoj rad u vaterpolo komitetu.