UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.08.2012 20:03 Starost: 12 yrs

Kategorija: London 2012, Reprezentacija

Izjave igrača posle pobede nad Australijom

Bili su zadovoljni posle pobede naši vaterpoloisti ističući da će u preostale dve utakmice morati da budu mnogo bolji.

- Znalo se šta nosi četvrtfinale. Imali smo dobar početak ali su prve dve četvrtine bile slabe. Srećom sada smo u borbi za medalju i te mečeve moramo mnogo bolje da odigramo - rekao je Milan Aleksić.

Duško Pijetlović je najavio preokret u poslednjoj četvrtini:

- Bilo je neizvesno. Pokazali smo da smo jak tim Nisam verovao posle dve četvrtine da možemo da se izvučemo. Ipak pokazalči smo kakav smo tim i ponovo se vratili iz mrtvih.Ako neka ekipa mora da ima loš dan onda je to danas bio nama.

Živko Gocić je bio presrećan zbog polufinala:

- Čestitam momcima ispunili smo jedan od ciljeva. Bili smo stegnuti i dugo je to trajalo, do kraja trećeg dela.Verovali smo da nećemo više praviti greške, da Australija neće pogadjati šta poželi.I to se obistinilo u poslednjih osam minuta.

Andrija Prlainović je postigao važan pogodak iz faula:
-  Bili smo u zaostatku tri četvrtine i igrom nepovezani. Australija je odigrala sjajno,naš igrač više je bio nervozan do same završnice. Digli smo se još jednom. U polufinalu očekujem da budemo bolji.

Gojko Pijetlović je bio briljantan:

- Nikada nisam ušao na ovakav način. Soro uopšte nije loše branio ali je selektor tako odlučio.Naša odbrana u druge dve četvrtine je bila sjajna. Primili smo samo jedan gol. Nezgodni su bili Australijanci u drugoj četvrtini. Naš dobar početak nije materijalzovan realizacijom igrača više .U pravi čas smo odigrali kako treba.

Selektor Dejan Udovičić je konstatovao:.
- Priče koje smo rekli pre četvrtfinala nisu bile reda radi. Svako daje svoj maksimum. Ako si prvi u grupi to ništa ne mora da znači.Naseli smo na trik. Prihvatili smo duel na dva metra koji je bio rvanje. Zatim slabo smo stajali, a u napadu smo hteli da odjednom postignemo tri gola. I onda korak po korak, gol po gol . Svi imamo teške mečeve .Nama svi govore kako smo tri koraka ispred. Zato sam igračima rekao da isključe televizore, telefone. Verujte biću najsrećniji kada oni koji su završili odu za Beograd. Nisam zlonameran, ne mislim ništa loše. Ali to sada stalno tapšanje po ramenu smeta, to u ovom trenutku nije normalno. U polufinalu će sigurno braniti Soro, imam puno poverenje u njega.Nije kriv i zamena je bila više psihološke nego rezonske prirode.

Filip Filipović je rekao:
- Treba svi da se pogledamo,  da vidimo zašto smo bili tako bledibez žara, bez iskre .Ništa nam nije išlo, žurili smo , bili nestrpljivi. Ono što smo pričali nismo poštovali.Srbija je od treće četvrtine zaigrala možda najbolje na turniru. Moram da se zahvalim Gojku Pijetloviću. Bio je sjajan, maestralan i jedan je od najzaslužnijih što smo u tih 16 minuta primili samo jedan gol.Uneli smo sigurnost u odbrani, dobili konačno napad. Vanja je pogodio iz igre što je bilo važno, Andrija iz faula. Počeli smo da igramo naš dobro prepoznatljiv vaterpolo. I počeli smo da se bodrimo što nas nije krasilo od početka utakmice.