UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.08.2021 14:02 Starost: 3 yrs

Kategorija: Tokyo 2020

OLIMPIJSKE IGRE, Srbija u poluifinalu, rival Španija

Foto: orangepictures.nl

Italija – Srbija 6:10 (2:5, 1:4, 1:0, 2:1)

Bazen Tacuni. Sudije: Vojevodin (Rusija), Stavridis (Grčka). Igrač više: italija 15 (5), Srbija 7 (2). Tri igrača više: Italija 2 (0), Srbija 1 (1). Peterci: Srbija 1 (0).

ITALIJA: Del Lungo (11 odbrana), di Fulvio 1, Luongo 1, Filjoli, Prešuti 2, Veloto , Rencuto , Ečenike, Gigari 1, Bodegas 1, Aikardi, Dolče. Selektor: Kampanja.

SRBIJA: Mandić 2, Dedović 1, Ranđelović, Lazić, Pijetlović, Rašović 2, Aleksić, Jakšić, Filipović 3, Prlainović 2, S.Mitrović, B.Mitrović (15 odbrana).

 

Srbija je u sjajnoj utakmici pobedila Italiju 10:6 i plasirala se u polufinale olimpijskog turnira. Rival će biti Španija koja je u grupi bila bolja od našeg tima 13:12. Španija je pobedila SAD 12:8.

Naša repreezentacija je bila sjajna u svakom segmentu. Jedan od najtežih mečeva je odigrala najbolje na tunriru.

Današnja utakmica je bila preslikano polufinale iz Rija. Tada je Srbija brzo povela 6:1 i na polovini susreta rešila meč. Tako je bilo i danas. Osim početna dva izjednačenja, oba puta Prešuti sa igračem više, Srbija je potpuno dominirala. Od 2:2 do poluvremena je bilo 9:3.

Napad je ponovo fiunkcionisao, raspoloženi Rašović i Mandić u prvom delu pa onda udari Filipovića i Prlainovića u nastavku. Sve nade rivala su nestale posle 16 minuta. Filipović je povisio na 7:3 a zatim u poslednjem minutu dva puta Prlainović je ugasio sve želje svetskog prvaka. Nastavak je protekao u nemoćnim pokušajima Italije da uhvati priključak, smirenom igrom i trošenjem vremena Srbije. Kod 9:5 Filipović je stavio tačku na efikasnu igru  Srbije a Bodegas je ublažio u poslednjem minutu.,

Sjajno je branio Branislav Mitrović sa 71 posto odbrana, bedem ispred njega je izdržao veliki broj izbačaja. Italija je od šest golova pet postigla sa igračem više uz samo jedan pogodak iz igre. Srbija je nekoliko sekundi imala trojicu igrača manje kod vođstva 5:2 i odbranila se.