UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.07.2014 15:29 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

EP 2014. 21.7. Srbija - Španija 8:6 (2:2, 1:0, 1:1, 4:3)

www.waterpoloworld.org

Bazen "Alfred Hajoš". Gledalaca 1200. Sudije: Naumov (Rusija), Korizna (Poljska). Igrač više: Srbija 9 (1), Španija 9 (3). Peterci:Španija 2 (1)

SRBIJA: G.Pijetllović, Mandić 1, Gocić, Randjelović, Ćuk 2, D.Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1 , Radjen, Filipović 1, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Agilar, Munariz, Bustos, Roka, Molina 2, Mingel, Širanji, Espanjol 4, Larumbe, Fernadez, Malarah, Garsija, Lorio. Selektor: Hernandez.

Srbija je zasluženo u četvrtfinalu EP posle pobede nad Španijom u teškoj, nervoznoj utakmici. Sjajna odbrana, briljantni Gojko Pijetlović sa 71 posto odbrana uz peterac Espanjolu kada je Španija htela da uhvati poslednji voz.

Počela je Srbija veoma dobro. Punih pet minuta Španci nisu imali pravi napad. Za to vreme naša selekcija je preko Pijetlovića i Filipovića vodila 2:0. Tek tada je rival došao do daha. Radjen je skrivio peterac, Ćuk propustio igrača više ( pre toga i Mandić) da bi rival svoju prvu priliku sa igračem više pretvorio preko Espanjola dva puta u izjednačenje.Šteta, jer smo zaslužili više od remija u ovom delu igre.

Agonija sa igračem više se nastavila i u drugoj četvrtini. Srećom na obe strane. Pijetlović i Prlainović su bili neprecizni a sa druge strane sjajni Gojko Pijetlović je hvatao sve, zabeležio je osam odbrana. Jeidni gol u ovom delu postigao je Miloš Ćuk sjajnim udarcem iz daljine (1,22 do kraja), Posle toga su obe ekipe propustile igrača više i na petominutnu pauzu Srbija je otišla sa minimalnom prednošću koja nije garantovala apsolutno ništa.

Trvrdo, poziciono su igralo u trečćem delu. Srbija je  povela 4:2 posle majstorije Mandića koji je bukvalno u kontri predriblovao rivala i pogodio. Još jedna prilika ,peta po redu sa igračem više je propuštena.Španci su imali tri puta prednost u bazenu, poslednju je za 4:3 iskoristio sjajni Espanol. U poslednjem napadu ponovo igrač više za Srtbiju i opet ništa. Realizacija 6-0. Srbiju je držala odbrana sa ponovo odličnim Pijetlovićem na golu.

U poslednjoj četvrtini Ćuk postiže sjajan gol. Sa igračem više je smanjio,ko drugi do Espanjol, ali zatim Mitrović posle obostranoh isključenja šraubom zakucao loptu za 6:4. Špance je hvatala nervoza a onda je Aleksić uz dosta sreće pogodio za 7:4. Pijetlović junak susreta je odbranio peterac Espanjolu. Vreme je prolazilo.Molina sa pet metara 1,51 do kraja smanjuje na 7:5.Srbija se opredelila za dugi napad.Dobijamo igrača više devetut 1,32 do kraja.I konačno gol 8:5, 1.13 Prlainović. Smanjio je Molina ali taj gol nije imamo više nikakvog značaja.