UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.08.2012 20:45 Starost: 12 yrs

Kategorija: Reprezentacija, London 2012

Sutra za bronzu sa Crnom Gorom

Vaterpolisti Srbije sutra će pokušati da u duelu sa Crnom Gorom odbrane bronzu iz Pekinga. Neće biti ni malo lak jer je poraz od Italije sigurno ostavio traga na ekipu kojoj je kao jedan od glavnih ciljeva proklamovano učešće u finalu. Na žalost, kao i pre četiri godine Srbije u borbi za zlato neće biti.Isto kao i pre četiri godine rival će biti Crna Gora koja je poražena od Hrvatske.

Srpski vaterpolisti su danas imali jedan trening. Pokušavaju da napune baterije i da koliko toliko hladne glave udju u duelu gde pobeda donosi olimpijsko odličje.

- Nije lako ali moramo da uradimo sve kako bi utakmicu dočekali spremni. Uradićemo sve što možemo da se u Beograd vratimo sa bronzom - rekao je selektor Dejan Udovičić.

Igračima takodje nije lako ali u razgovorima se ispoljava vera u sopstvene mogućnosti. Slobodan Nikić kaže:

- Najgora stvar za sportistu je četvrto mesto. Moramo da se skupimo, da se uverimo da možemo da uspemo. I bronza bi bila lep uspeh za ovu generaciju.

Vanja Udovičić dodaje:

- Nema mnogo priče oko snage Crne Gore. Toliko se dobro poznajemo da iznenadjenja u igri neće biti. Sve je to sastavni deo sporta ali obećavam da čemo uraditi sve i pružiti maksimum u ovom trenutku.

Srbija i Crna Gora su već igrali u Londonu. Bilo je 11:11 mada je naš tim sve vreme bio u vodjstvu. Očekuje nas velika utakmica, dva opasna ranjena lava. Srpskim vaterpolistima bolji motiv od medalje ne treba.