UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
02.08.2013 12:51 Starost: 11 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2013

Još Australija

Vaterpolisti Srbije sutra u 15 časova igraju poslednju utakmicu na Svetskom prvenstvu u Barseloni. Rival je Australija, protivnik sa kojim smo u daleko boljem raspoloženju otvorili prvenstvo 22.jula. Bilo je tada 10:7 za Srbiju uz izjave da nikada lakše nismo dobili susret sa nezgodnim rivalom.

Dve nedelje kasnije sitiuacija je drugačija. Srbija razočarana, sedma ili osma na takmičenju na kojem se očekivala medalja. Australisja rasterećena, zadovoljna igrama ali i sa tugom zbog stative Kembala u poslednjoj sekundi igre sa Hrvatskom u četvrtfinalu pri rezultatu 5:5.Da je bio malo precizniji Kembel bi Australiju uveo medju četiri najbolje ekipe sveta što bi bio rezultat ravan senzaciji.

- Igrali su veoma dobro na turniru. Remizirali su sa Madjarskom, bili blizu pobede protiv Hrvatske.Njima je i sedmo mesto zadovoljavajuće, najbolji vaneropski plasman. Protiv Španije nismo igrali loše ali realizacija je bila slaba iz idealnih situacija. Odbrana je bila veoma dobra. Verujem da ćemo protiv Australije odigrati na nivou potrebnom za pobedu - kaže selektor Dejan Savić.

Slična su razmišljanja igrača željnih odlaska kućama. Živko Gocič je i dalje razočarano priča:

- Očekivali smo mnogo više, ali nije išlo. Trebalo je da pobedimo Španiju, bolji smo od njih. Ostala nam je još Australija koja će sigurno želeti da trijumfom završi prvenstvo. Verujem u ekipu ,znam da ćemo iz ove situacije izaći još jači.

Filip Filipović kaže:

- Kada ne igrate za medalju onda je pitanje koliko ove utakmice imaju značaj. Odigraćemo na pobedu, kao i uvek, da možemo dase pogledamo posle utakmice.

Dejana Savića smo pitali za planove posle SP:

- Tu sam u Beogradu, ne idem nigde. Ne bežim od razgovora, nisam bežao ni kao igrač, nema potrebe ni sada. Zadovoljan sam kako smo radili, ispali smo od tima koji je deklasirao svetskog prvaka. Idemo dalje ovaj tim uvek zaslužuje poštovanje bez obzira na neuspeh u Barseloni.

Srbija inače neće učestvovati na FINA kupu u Kazahstanu obzirom da pravo učešća imaju četiri najbolje ekipe sa SP , sve četiri evropske i prvaci Kontinenata Australija, SAD, Južna Afrika i domaćin Kazahstan.

Srpska ekipa se vraća u nedelju u 12.20 avionom iz Minhena.