UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.07.2021 15:27 Starost: 3 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Tokyo 2020

Olimpijske igre, poraz od Španije 13:12

Foto: OKS Ivica Veselinov

Srbija – Španija 12:13 (3:3, 3:5, 3:2, 3:3)

Tacumi centar. Sudije: Godneberg (SAD), Stavridis (Grčka). Igrač više: Srbija 13 (9), Španija 13 (7). Dva igrača više: Španija 1 (1).

SRBIJA: Mandić 2,  Dedović, Ranđelović 1, Lazić 2, Pijetlović 2, Rašović 1, Aleksić, Jakšić 2, Filipović 2, Prlainović, S.Mitrović 1, B.Mitrović (12 odbrana). Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Lopez Pinedo(8 odbrana), Munariz 4, granados 2, Sanahuja 2, De Toro, Larumbe, Famera, Fernandez 1, Taul 2, Perone 1, Malarah , Bustos 1. Selektor: Martin.

Vaterpolisti Srbije su poraženi na startu olimpijskog turnira u Tokiju. Španija koja je u poslednje vreme uspešnija od našeg tima je slavila minimalnim rezultatom 13:12. Iako je Srbija igrala slabije u odbrani lako je moglo da se dogodi da se izbori bar bod.

Špajnija je većim delom susreta vodila, četiri puta i sa dva gola razlike. Sredinom druge četvrtine Srbija je imala jedina svoja dva vođstva 5:4 i 6:5 ali je u poslednjih 2,18 minuta Sanahuja dva puta i Munariz u poslednjoj sekundi doneli rivalu prednost 8:6.

U trećem delu su vrlo zapaženi centri Pijetlović i Lazić doneli izjednačenje ali je opet odbrana dva puta bila nemoćna posle kontre Peronea i pogotka sjajnog Munariza. Do poslednjeg dela je Jakšić smanjio. Prvi napad poslednjeg dela je bilo izjednačenje Strahinje Rašovića. Španija je u tom delu odlično igrala sa igračem više, povela 12:10, pa 13:11. Posle gola Filipovića i propuštene prilike Španije Srbija je imala priliku za izjednačenjem. Međutim, posle tajm auta nije nađeno rešenje, Prlainovićevo dodavanje je bilo bez rezultata.

Odličan je bio igrač više, loš igrač manje. Napad daleko od očekivanog i pored 12 golova. Sa druge strane Španija je imala golove iz igre, odličnog Munariza, Granadosa i Sanahuju uz centre koji su iz igre izbacli brzo Ranđelovića i Aleksića.

U utorak u 7.00 Srbija igra sa Kazahstanom.

- Fizički zahtevna utakmica u koji su Španci pokazali da su sve bolji. Uspeli su neke naše sitne greške da kazne golovima. Igrali smo svoju igru, nismo jurili ni kada su imali dva gola razlike. Primili smo dosta pogodaka iz igre. Dožemo da se vratimo - rekao je selektor Dejan Savić.

Dušan Mandić se osvrnuo na odbranu:
- Mnogo grešaka sa igračem manje.Napad je bio  dobar. Moramo da budemo čvršći pred našim golom. Imamo iskustvo, glavu gore.

Kapiten Filip Filipović je prokomentarisao:
- Očekivali smo njihov žestok ritam. Pravili smo greške, kada primiš 13 golova ne možeš da pobediš Španiju. Iznenadio me je visok broj golova, oni imaju čvrstu odbranu. Probili smo ih u napadu ali nam je nedostajao malo bolji igrač manje, malo manje izbačaja. Sada je na redu Kazahstan, za nas najvažniji meč na turniru.