UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.03.2019 12:42 Starost: 5 yrs

Kategorija: Saopštenja

Čelnici OK Srbije gosti vaterpolista

U tonovima obostranog zadovoljstva protekao je današnji sastanak predstavnika Vaterpolo saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije. Domaćini, u Kući vaterpola, su bili predsednik saveza Viktor Jelenić, predsednik Skupštine VSS Saša Vlaisavljević, generalni sekretar Nemanja Marijan i operativni direktor Đorđe Đorđević.

Ispred OKS su bili predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki.

- Razgovarali smo o aktuelnim vaterpolo dogadjanjima. Naši prijatelji iz olimpijskog komiteta su se interesovali kako se odvija realizacija programa u predolimpijskoj godini, utvrdili smo šta je sve potrebno da bi se naši reprezentativci na kvalitetan način pripremili za odbranu zlata u Tokiju. Zajednička je želja da se olimpijska viza izbori već u prvom pokušaju, na finalnom turniru Svetske lige u Beogradu, u junu mesecu - rekao je generalni sekretar Nemanja Marijan.

Predstavnici OKS su izrazili zadovoljstvo saradnjom sa VSS. Podsetimo da su vaterpolisti na poslednjih pet olimpijskih takmičenja osvojili zlato u Riju 2016, srebro u Atini 2004, bronze u Sidneju 2000, Pekingu 2008 i Londonu 2012 i da su po tome ubedlivo najuspešniji kolektivni sport što je dokazano i u brojnim izborima Olimpijskog komiteta Srbije.