UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.08.2017 09:17 Starost: 7 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Vaterpolisti otputovali na Univerzijadu

Univerzitetska vaterpolo reprezentacija Srbije je jutros otputovala na takmičenje koje će se održati u kineskom Tajpeju od 18.do 31. avgusta, 

Naši vaterpolisti će takmicenje po grupama otvoriti utakmicom sa Južnom Afrikom 18. avgusta, dva dana kasnije sledi derbi sa Mađarskom, a prvu fazu takmičenja okončaće 21. avgusta mečom sa Kanad 

Za vaterpolo tim Srbije na ovogodišnjoj Univerzijadi nastupiće:

Đorde Lazić, Dimitrije Strajo Rističević, Lazar Dobožanov, Nemanja Vico, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović, Dušan Vasić, Gavril Subotić, Strahinja Rašović i Filip Radojević. Savezni selektor Dejan Savić,treneri Uroš Stevanović, Žarko Petrović i Stefan Čirić, fizioterapeut Vlada Radović i lekar dr Ivan Marijanović.

Uoči puta igrači su razgovarali sa novinarima. Radomir Drašović koji igrao sa Radojevićem Svetsko juniorsko prvenstvo je rekao:

- Veliki su motiv i želja da se dokažem u senirskoj podmladjenoj ekipi. Bio sam spreman da nemam pauzu. Samo pola dana odmora a posle toga Radojević i ja smo spremni došli na pripreme. Velika je čast što  nas vode Savic i njegov stručni stab. Doneće dosta toga u igri i nje.Ne zmamo sastave ali Mađari će sigurno biti jaki kao rival,  Rusija skoro kompletna. Maksimalan prilaz svakoj utakmici. Idemo na najviši plasman a svaka medalja je uspeh. 

Gavril Subotić je ovog leta osvojio Svetsku ligu u Ruzi:

- Dolazak Savića daje ozbiljnost čitavoj priči, nama mlađima dodatni motiv za dokazivanje. Imamo dobar tim, pokriven na svim mestima. Radojević i Drašović su sigurno umorni, Jakšić Rašović i Ranđelović su imali naporno Svetsko prvenstvo tako da ćemo mi ostali da u početku više povučemo fizički. Znam Mađare iz juniorskih dana, biće teška utakmica u grupi.

Najiskusniji je Sava Ranđelović:

- Uvek kada igraš za reprezentaciju ne treba ti neki motiv. Ništa nije teško. Pokazaćemo da smo spremni i da imamo dobru ekipu. Očekivao sam da Dejan Savić vodi tim jer su u pitanju igrači koji predstavljaju budućnost. On nam daje dodatnu snagu i motiv da igrama pokažemo da vredimo za medalju. Znam da Italijani dolaze i mladom sastavu, da su Rusi i Japanci skoro kompletni kao na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Trener Stefan Ćirić je istakao:

- Ranije nije bilo prilike da budemo sa ovim momcima na takmičenjima jer su seniori imali brojne obaveze. Sada se otvorila mogućnost. Imamo sistem i svi igrači su uključeni u rad reprezentacije od ranije. Očekujem miks juniora i seniora u drugim reprezentacijama.Momci su vaspitani da uvek idu na prvo mesto, pokušaćemo i sada to da uradimo. Imamo uslove za tako nešto.