UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.07.2022 20:25 Starost: 2 yrs

Kategorija: Saopštenja

Prijem u Subotici za reprezentaciju Srbije

subtica.com

Formu pred predstojeću Svetsku ligu u Strazburu i Evropsko prvenstvo u Splitu vaterpolo reprezenzacija Srbije ovih dana brusi u Subotici.

Stručni štab i reprezentativce tim povodom danas je ugostio gradonačelnik Stevan Bakić poručivši da će naš grad uvek biti na raspolaganju trofejnim sportistima i da će im pružiti najbolje uslove za rad.

- Malo  je reći da mi je čast što je Subotica domaćin vaterpolo reprezentaciji Srbije, najtrofejnijoj u srpskom sportu, koja je u protekle 22 godine osvojila 22 medalje na OI, evropskim i svetskim prvenstvima. Ovaj podatak govori sve o našim „delfinima“. Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u sportovima na vodi naša reprezentacija zauzela je peto mesto, na kome sam im od srca čestitao. Iako su mladi jer je došlo je smene generacije, pokazali su svoj karakter – podsetio je gradonačelnik Bakić. – Želim im puno uspeha na predstojećim takmičenjima, naročito da s epopnu na pobedničko postolje u Splitu. Grad se potrudio da im obezbedi sve što je potrebno - mir, kvalitetne treninge, na raspolaganju im je hotel „Forum“  kompletan SRC „Prozivka“. Želimo da se što kvalitetnije spreme za predstojeće izazove.

Gradonačelnik je i istakao da želi da Subotica kao grad sporta više ne bude na marginama vaterpola, te da su ostale još neke formiralnosti za spajanje vaterpolo klubova u jedan.

- Uspeli smo da dovedemo proslavljenog reprezentativca Antu Vasovića, čiji je zadatak da kao direktor kluba postavi jake temelje i organizuje kvalitetan rad, gde će Subotica imati jednu od glavnih uloga u vaterpolu – najavio je Bakić.

Naš proslavljeni vaterpolista i selektor reprezentacije Dejan Savić uručio je gradonačelniku poklon – kapu reprezentacije Srbije.

- Neverovatno je koliko je kratak period od dogovora do realizacije priprema u Subotici. Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti organizovati jedan veliki turnir i na taj način promovisati ovaj divni sport u ovom gradu – najavio je Dejan Savić. – Ovde su izuzetno dobri uslovi u današnja teška vremena. U Srbiji je teško organizovati ovakve pripreme, što zbog organizacije tako i bazena. Tretman koji imamo ovde ćemo svojim zalaganjem opravdati i predstaviti Grad Suboticu u najboljem mogućem svetlu.

Nemanja Marijan, sekretar Vaterpolo saveza Srbije zahavlio se na gostoprimstvu gradu i njegovoj upravi.

- VSS želi da što više svojih  događanja, od priprema pa do utakmica i turnira da igra van Beograda. Veliko je zadovoljstvo biit ovde i nadam se da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti – ističe Marijan.

Da su ih u Subotici dočekali sjajni uslovi za trening potvrdili su i reprezentativci Radomir Drašović i Gavril Subotić.

- Zaista je sve na vrhunskom nivou i uvek ćemo se radovati ponovnom dolasku u Suboticu. Jedino da se termini za plivački trening malo skrate – u šali će naši sportisti.

Domaćin priprema je bio Anto Vasović, direktor Vaterpolo kluba "Spartak".

- Bili smo na dosta prijema, ali ovaj je tako emotivan i iz srca da ćemo ga svi pamtiti. Vaterpolo je naviknut na medalje, sada dolaze sa takmičenaj gde nije ostvaren taj plasman i važno je da se da podrška novoj generaciji koja će naslediti svoje prethodnike – dodao je Vasović.