UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.07.2023 08:35 Starost: 293 days

Kategorija: Reprezentacija, Fukoka 2023

Uoči SP, Rašović: Da budemo mirne glave

Foto: S.Sandić

Strahinja Rašović je jedan od malobrojnih srpski reprezentativaca koji se pripremaju za SP u Fukuoki (14 – 30.juli), a koji za sobom imaju osvajanje olimpijskog zlata u Tokiju. Društvo mu prave Mitrović, Jakšić, Ranđelović i Lazić.

Zareprezentaciju je Strahinja odigrao 132 utakmice i postigao 234 gola. Osvajao je medalje na Olimpijskim igrama, Svetskoj ligi i Svetskom kupu. Odličja sa svetskog i evropskog prvenstva nema, Fukuoka će mu posle Gvandžua i Budimpešte biti treće učešće na planetarnom šampionatu.

„ Treniramo punom parom i sve ide kako treba. Imamo odlične uslove u Kašivazakiju, stigli su Crnogorci sa kojima ćemo da sparingujemo. Pred nama je najteži ispit ovog leta i nadam se da ćemo da budemo spremni“ kaže Rašović.

Za reprezentacijom su Istanbul i Los Anđeles. Bilo je puno oscilacija, pojedini porazi nisu očekivani.

„ Analaziriali smo ih, videli smo šta je bilo loše. Ne možemo da se ubijemo posle Amerikanaca i Rumuna koje smo nedavno deklasirali. Nije protivnik bio u pitanju, već naša glava. Jednostavno, poraz od Amerikanaca je ostavio traga protiv Rumuna. Idemo dalje“.

Srbija je u grupi sa Španijom, Crnom Gorom i Južnom Afrikom. Bez sumnje da su Španci jedan od favorita za odbranu trona iz Budimpešte.

„ Odlična ekipa, nema tu priče. Ali za nas idealan rival da vidimo koliko možemo. Sa Crnom Gorom će kao i uvek da bude velika borba. Južna Afrika nije rival za brigu. Najvažnije je da se mi u glavi doteramo. Idemo u Fukuoku da igramo, ne dolazimo da bi ispali u osmini ili četvrtini finala. Koliki su nam dometi videćemo ali u svakim meč ćemo ući da budemo što bolji i da pobedimo. Sve je to sport, naše je da damo maksimum“, završio je Strahinja Rašović.