UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
05.07.2023 15:48 Starost: 298 days

Kategorija: Reprezentacija

Reprezentacija otputovala u Kašivazaki

Srpski vaterpolisti su u sredu 5.jula otputovali u Kašivazaki, staru bazu u Japanu, u kojoj će se pripremati za Svetsko prvenstvo u Fukuoki.

Partner će biti selekcija Crne Gore. Dve reprezentacije su sa Španijom i Južnom Afrikom u grupi.

„ Pre žreba smo se dogovorili za zajednički rad i tako ostaje“ rekao je posle žreba selektor Srbije Uroš Stevanović.

Za Srbijom su dva turnira. Prvi u Istanbulu je odrađen bez problema jer rivali poput Velike Britanije, Slovačke i Turske nisu na visokom kvalitetu. Tri pobede su donele prvo mesto i plasman na EP u Netanji.

Drugi turnir, Svetski kup u Los Anđelesu nije prošao kako se planiralo. Tri dobre četvrtine protiv SAD su potpuno poništene u poslednjoj koja je izgubljena 4:0, a taj loš trend se nastavio tokom utakmice sa Rumunijom u kojoj je doživljen šokantan poraz 17:14. Osećao se taj rezultat i u prve dve četvrtine sa Nemačkom (5:4) da bi posle toga Srbija zaigrala daleko bolje i slavila 15:8.

„ Pred utakmicu sa Nemačkom sam igračima rekao samo da se sete Rumuna i osećaja posle onakve igre i poraza sa ciljem da se to ne ponovi. Počeli smo sa Nemcima odlično. Propustili dosta prilika u prve dve četvrtine a posle toga smo počeli da pogađamo“

Los Anđeles je pokazao velike oscilacije u igri Srbije.

„ Razmišljanja o turniru se veoma razlikuju zbog kvaliteta igara tokom takmičenja. Igrali smo sjajan vaterpolo protiv Amerike tri četvrtine ali smo izgubili fokus u poslednjem delu. To se nastavilo i protiv Rumunije pa smo izgubili sva meča koja nismo smeli. Naučili smo da moramo da budemo koncentrisaniji, spremni da u svakoj utakmici, u svakom segmentu igre moramo da damo sve što možemo, sto posto u pristupu igri ako želimo da dobijeme mečeve na ovom nivou“.

Srbija je u Kašivazaki otišla sa 16 igrača, u Beograd se vratio Marko Radović.