UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.11.2020 18:01 Starost: 3 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - Radnički u Evro kupu

Radnički – Breša 9:13 (2:5, 1:3, 3:1, 3:4)

BUDIMPEŠTA – Bazen: Njeki Imre. Bez prisustva publike. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Kun (Mađarska).
RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 1, Stanojević 1, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Radulović 3, Todorovski. Trener: Dragan Kozomora.
BREŠA: Del Lungo, Dolče 1, Prešuti 2, Lazić 1, Balzarini, Nikolaidis 1, Renzuto 2, Kanela 1, Aleziani, Vlahopulos 2, Di Soma 3, Gito, Rosi. Trener: Alesandro Bovo.

Vaterpolisti Radničkog nisu uspeli da naprave još jedan veliki podvig na kvalifikacionom turniru u Budimpešti i plasiraju se u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su u finalnoj utakmici poraženi od najvećeg favorita, italijanske Breše, rezultatom 13:9.

Danak je uzeo i umor kragujevačkih igrača koji su u prethodna četiri dana odigrali četiri jaka meča, za razliku od Italijana koji su tek dva puta uskakali u bazen i samo jednom morali da se pomuče.  Valja istaći i da su bili lišeni pomoći trenera Uroša Stevanovića koji je usled bizarnog drugog žutog kartona posle radovanja klupe zbog postignutog gola isključen sa meča protiv OSC-a, a njegovo mesto zauzeo je pomoćni trener Dragan Kozomora.

Ipak, Šumadinci nisu tako lako prodali kožu rivalu koji u svojim redovima ima osmoricu bivših i sadašnjih reprezentativaca Italije, te dva igrača najjače grčke selekcije i srpskog reprezentativca Đorđa Lazića.
Sve to je uticalo da srpski predsavnik loše uđe u meč, što su iskusni Italijani iskoristili i na startu stekli prednost od četiri gola (4:0), oko koje se potom kretao rezultat u većem delu meča.  Radnički je potom sve vreme bio egal protivnik, ali nije uspeo da nadoknadi slab start.

Vrlo rano je ostao bez jedne od glavnih uzdanica, Alekse Ukropine, koji je već na startu druge četvrtine dobio isključenje sa pravom zamene.
Nekoliko puta je Radnički prilazio na tri gola zaostatka, ali više od toga nije mogao.
Najefikasniji u redovima Radničkog bio je Marko Radulović sa tri gola, dok je Nemanja Stanojević dodao dva, dok su na drugoj strani prednjačili Edoardo Di Soma sa tri i Kristijan Prešuti, Vinćenco Renzuto i Anšelos Vlahopulos sa po dva.

Kada se sve sabere, Kragujevčani su odigrali fantastičan turnir, iznad očekivanja i najvećih optimista i iznenadili evropsku vaterpolo javnost, koja im je u gotovo svakom susretu dodeljivala ulogu autsajdera. Potvrdili su da imaju ogroman potencijal i da će u predstojećoj sezoni imati zapaženu ulogu u Evropi. Takmičenje će početkom decembra nastaviti u Evro kupu.