UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.06.2020 16:25 Starost: 4 yrs

Kategorija: Saopštenja

Održana 18. sednica Skupštine VS Srbije

U Beogradu je danas, uz prisustvo 30 članova održana 18 redovna sednica Skupštine saveza. Počela je minutom ćutanja zbog smrti Tibora Benedeka kao i preminulih članova vaterpolo organizacije izmedju dve sednice.

Predsednik Viktor Jelenić se prvo osvrnuo na 2019 godinu u kojoj je pobedom u Svetskoj ligi ostvaren glavni cilj plasman na Olimpijske igre.

-  Planirali smo da ove godine napadnemo prvo mesto. Ostaje nam sada priprema za 2021.,i verujem da će naši vrhunski igrači uspeti da se pripreme. Posle Tašmajdana smo bili sa podmlađenim timom peti na svetskom prvenstvu . U četvrtfinalu smo ispali od Španaca. Nadali smo se borbi za medalju ali ni peto mesto nije razočaravajuće. Treba da pomenemo izvanredno drugo mesto omladinaca na Svetskom prvenstvu u Kuvajtu pod vođenjem Uroša Stevanovića.

Jelenić je zatim podsetio na pomoć koju su klubovi dobili od države:
- Moram da se još jednom zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću. Bila je pomoć namenjena učesnicima međunarodnih takmičenja,  ali smo se u savezu dogovorili da svaki klub dobije bar nešto. Na kraju su dobili više nego što su tražili.

Viktor Jelenić se osvrnuo na aktivnosti u ovoj godini.
- Počeli smo petim mestom seniora na evropskom u Budimpešti.Poraz na peterce od Španije nas je sprečio na putu do medalje ali je ova godina projektovana za uspeh u Tokiju. Žene su bile 12. sa podmlađenom timom. Borićemo se da one idu napred, da pomognemo koliko možemo.  Igraćemo kup u septembru da bi se ekipe pripremile za evro scenu koja će igrati na drugi način.

Na kraju izlaganja je podsetio:
- Kada sam postao predsednik rekao sam da ćemo probati da vratimo dugove, da pomognemo klubove i da napravimo jedan bazen u Beogradu. Prve dve stvari smo uradili. Za bazen smo uradili idejni projekat ali nas je virus zaustavio. U dogovoru sa MOS smo uspeli da ne ostanemo bez dela budžeta i da se taj novac iskoristi za postavaljanje balona na bazenu „25.maj“ za pripreme klubova i reprezentativnih selekcija.

 Marko Ćuk je predložio da se savez nekom akcijom u Novom Sadu, odigravanjem finalnog turnira Kupa ili reprezentativne utakmice pridruži obeležavanju 85 godina Vojvodine.
Na kraju sednice predsednik VSS Viktor Jelenić predao je priznanje Urošu Stevanoviću za ostvareno drugo mesto omladinske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kuvajtu. To je najbolji rezultat u mlađim kategorijama u poslednje četiri godine.