UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.01.2020 14:55 Starost: 4 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budapest 2020

Druženje reprezentativaca sa medijima

Srpski i vaterpolisti Crne Gore su pre podne odradili trening sa uvežbavanjem igrača više a potom su se domaći reprezentativci družili sa medijima. Za uveče je zakazana nova zatvorena utakmica ali koja će trajati kraće od jučerašnje.

Selektor Dejan Savić je istakao medijima:

- Posle Amerike i Barselone na ovim kratkim pripremama za Evropsko prvenstvo smo u Novom Sadu gde je sve fenomenalno.Šta da kažem, mislim da smo spremni. Favoriti smo u grupi i već razmišljamo kako da ako budemo prvi iskoristime one slobodne dane da za četvrtfinale ostanemo u ritmu a takođe gledaćemo šta rade naši potencijalni protivnici Mađari i Španci koji zaslužuju sam respekt. Imamo naravno motiv, na to nas obavezuju i tradicija i rezultati. Ne razmišljam o petoj uzastopnoj tituli kao takvoj. Gledao sam film o čuvenom susretu Borga i Mekinroa. Borg je tada rekao da ako pobedi peti put uzastopno na Vimbldonu onda ulazi u istoriju. U suprotnom one četiri osvojene niko neće da pamti.

Kapiten Filip Filipović je rekao:

-Najvažnije je da smo svi zdravi i tako odemo u Budimpeštu. Iako je Evropsko prolazno do Tokija, imamo obavezu da odigramo najbolje što možemo. Ekipe koje nemaju olimpijsku vizu imaju teret više. Na nama je da vidimo gde smo, šta moramo da popravimo za Igre a sigurno je da ima šta da se radi. Zna se da od četvrtfinala sve počinje, u grupi smo favoriti. Samo da sami sebi ne zakmoplikujemo. Očekivanja nacije treba malo da splasnu, ne može se uvek osvajati zlato. Daćemo sve od sebe, neka navijači budu strpljivi pa možda i nije loše ako nešto i žrtvujemo da bi kasnije bilo dobro. Ipak je sve posvećeno Tokiju.

Branislav Mitrović je prvo istakao zadovoljstvo pripremama:

- Nismo imali puno vremena, sve je usred klupske sezone. Odigrali smo dosta utakmica sa ozbiljnim ekipama i vratili se u naš sistem. Sada ne mislimo o Tokiju, u glavi je samo Budimpešta. Dobro je da prvu igramo sa Rusima jer posle možemo da tempiramo formu za četvrtfinale. Kandidati su dobro poznati, Hrvati, Madjari pre svih zatim Italijani, Španci, Crnogorci. Biće to ujednačeno i zanimljivo prvenstvo.

Iskusni Milan Aleksić je bio kratak:

- Drago mi je što sam ponovo u Novom Sadu. Odlična je atmosfera. Ne opeterćujemo se zlatom i rekordom od pet uzastopnih. Prvi cilj je prolaz u polufinale. Imamo pod navodnicima dosta vremena za Tokio a daj da prvo vidimo koliko vredimo sada.