UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.05.2010 15:22 Starost: 14 yrs

Kategorija: Vaterpolo savez

Sovroviću novi mandat

Kao što se i očekivalo Velibor Sovrović je danas izabran za predsednika Upravnog odbora VSS. Na Skupštini održanoj u prostorijama JUBMES banke Sovrović je izabran aklamacijom,drugog kandidata nije ni bilo. Pored Sovrovića izabrani su članovi UO, Nadzornog odbora, Suda VSS kao i potpredsednik Skupštine.

U izveštaju o radu izmedju dve sednice Sovrović je podseti da je osvojema medalja u Rimu omogućila savetu da lakše podnosi tešku finansijsku situaciju ali da je sada situacija gotovo kritična.

- Nismo vrednovani u ministarstvu na pravi način, zaboravlja se da smo svetski prvaci.Prvi put je rezultat potpuno zapostavljen. Zbog toga se nadam da će se to ispraviti u rebalansu budžeta jer u ovakvoj situaciji je zaista potrebno biti jako hrabar da bi se preuzela uloga predsednika. sada je sve drugačije nego 2005. Tada nisam znao skoro ništa o funkcionisanju saveza. sada je drugačije, imam iskustvo ali je sve mnogo teže. čŒak i sponzori traže reviziju ugovora kako bi mogli da nas isprate.

Sovrović se zahvalio kancelariji saveza na veliom trudu, posebno generalnom sekretaru Marku Stefanoviću, predsedniku stručnog saveta Nenadu Manojloviću i selektoru Dejanu Udovičiću.

- Sada smo izmedju velikih uspeha i problema sa finansijama.Predstoji nam velika godina, sijaset takmičenja, posebno rad mladjih kategorija, žena.Pre dve godine smo od države imali milion evra, sada kao svetski prvaci jedva 500.000. Apelujem i na klubove i na lokalne sredine da se bore za status vaterpola jer najtrofejniji srpski sport to zaslužuje. bolji tretman u svim segmentima. novi Upravni odbor sastavqen od privrednika, prijatelja vaterpola, ljudi dobre volje imaju težak zadatak.Ali uz pomoć države moguće je da ga uz rigoroznu štednju izvršimo.

Š tednja će se odnositi na sve segmente od uslova putovanja i smeštaja do racionalizacije u radu kancelarije i saradnika. Sovrović je rekao da očekuje razumevanje.Klubove je zamolio za strpljenje jer su vremena takva da je opstanak jedino bitan.

- Zajedno moramo da dočekamo vremena u kojima ćemo imati bolje uslove za rad.

Sovrović je kako je kansije objasnio zamolio Partizan da ne sprečava igrače mladjih kategorija da dolaze na reprezentativne akcije.

- Ako postoje problemi izmedju nekoga u ove dve organizacije oni ne smeju da se reflektuju na odnose Partizan - Savez. deci je valjda reprezentacija svetinja i niko nema pravo da ih sprečava da dolaze na reprezentativne akcije. Postoje i disciplinske mere ali verujem da ovo može da se reši i bez toga.

Skupština je usvojila izveštan Nadzornog odbora o finansijsko-materijalnom poslovanju u 2009 i finansijski plan za 2010 godinu koji će biti težak oko 1,6 miliona evra. Sovrović kaže da je većina obezbedjena ali da i pored priličnog kresanja budžeta nedostaje još sredstava.