UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
01.06.2023 12:55 Starost: 332 days

Kategorija: Inostrana takmičenja

Pobeda Novog Beograda u četvrtfinalu F8

Foto M.Todorović

Na bazenu "Vlaho Bata Orlić" u okviru SC 11.april u sredu je počeo finalni turnir Lige šampiona uz učešće osam najboljih evropskih timova.

U četvrtfinalu Novi Beograd je pobedio Olimpijakos 13:10. Srpski prvak je bio bolji gotovo sve vreme. Grcu su pripretili samo u poslednjih 40 sekundi druge četvrtine kada su sa dva gola izjednačili na 6:6. Posle toga je Novi Beograd zaigrao daleko bolje.

Odličnom Vlahopulosu i Granadosu su se pridružili golman Žoao Pedro i Drašović. U poslednjem delu prednost Novog Beograda je bila četiri gola 12:8. Najefikasniji je bio Granados sa pet golova, Žoao Pedro je imao 17 odbrana, Novi Beograd se 14 puta od 17 odbranio sa igračem manje, sa igračem više je postigao šest od 11 golova.

U prvoj utakmici turnira Barseloneta je pobedila Jug 11:9. Favorit se odvojio početkom treće četvrtine kada je poveo 8:5- U ovoj utakmici sudije su dosudile sedam peteraca, Barseloneta je od četiri iskoristila jedan a Jug dva od tri.

Vuljagmeni trenera Vladimira Vujasinovića je napravio najveće iznenađenje. Pobeđena je Breša 11:10. Susret je kod vođstva Grka 8:6 bio prekinut 20 minuta zbog kiše. Ovo je najveći uspeh Vuljagmenija u istoriji.

U poslednjoj utakmicu, demonstrirajući sjajnu odbranu Pro Reko je pobedio Ferencvaroš 8:4. Golman pobednika Luongo je imao 17 odbrana.

U četvrtak u polufinalu za plasman od 1. do 4. mesta se sastaju: Novi Beograd - Barseloneta (17), Pro Reko - Vuljagmeni (20).

Za plasman od petog do osmog mesta se sastaju:Jug - Olimpijakos (15.30) i Ferenacvaroš - Breša (18.30)