UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.04.2011 14:51 Starost: 13 yrs

Kategorija: Vaterpolo savez

Negujmo prave vrednosti za decu Japana

Tradicionalna dobrotvorna akcija " Negujmo prave vrednosti " VS Srbije, Narodnog pozorišta u Beogradu i nevladine organizacije " Naša Srbija " biće održana 18. i 19. aprila i imaće ovoga puta meč‘unarodni karakter. Prihod i donacije od ulaznica za predstavu " Pokondirena tikva" i susreta Srbija – Š panija biće upućena deci Japana povodom katastrofe koja ih je zadesila proteklog meseca .
- Ovo je kuća i vaterpolista i Naše Srbije, svi smo prijatelji. A prijateljstvo, dobrota i vrednosti su nešto što treba da se neguje – rekao je upravnik Narodnog pozorišta Božidar čurović na konferenciji za medije i dodao – Obaveza je da uvek pomognemo najmlač‘ima, posebno u ovakvoj situaciji.. Zna se koliko je nama Japan pomagao u teškim vremenima. U Narodnom pozorištu imamo poseban odnos sa ovom zemljom jer je i nama više puta bila dragoceni donator.
Predsednik Skupštine VS Srbije proslavljeni vaterpolista Uroš Marović je dodao:
- čŒast je učestvovati u ovakvoj akciji. Održava se sedmi put i mogao bih da kažem da već predstavlja instituciju u svetu sporta i kulture. Oni predstavljaju pokretače društva, doprinose njegovom razvoju. Sada je tu i tragedija naroda Japana i naša obaveza da pomognemo deci na način na koji mi to možemo.
Sportski direktor Darko Udovičić je govorio o takmičarskom delu:
- Dočekujemo Š paniju u poslednjem kolu Svetske lige. Nadamo se da ćemo da budemo kompletni, da će tribine i pozorišta i bazena Tašmajdan biti ispunjene do poslednjeg mesta.
Direktor "Naše Srbije" Sanja Pajević Bundalo se zahvalili starim partnerima na istrajnosti u održavanju organizacije čiji je pokrovitelj Tatjana Tadić supruga predsednika države Borisa Tadića:
- Zna se da smo ranije sredstva koristili za pomoć realizaciji programa vaterpolista, organizaciji Š kole prijateljstva na Tari . Sada je tu i naša želja da pomognemo deci Japana. Posredstvom ambasade ove zemlje pozvali smo decu iz nama prijateljske zemlje da budu naši gosti. Imamo nadanja da  ćemo u tome da uspemo.
Izvor: Žurnal