UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.07.2023 14:54 Starost: 291 days

Kategorija: Reprezentacija

Na pripremama za SP Srbija pobedila Crnu Goru

U poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Fukuoki, Srbija je u Kašivazakiju savladala Crnu Goru 14:11 (4:5, 3:1, 3:4, 4:1).

Srbija: Mišović, Radulović 3, Rašović 1, Ranđelović 1, Lazić 1, Milojević 2, Drašović 2, Jakšić 1, Janković, Ubović 1, Vučinić 2, Martinović, Mitrović.

Crna Gora: Andrić, Mačić, Perković 2, Averka 1, Čućković, Popadić 2, Vidović, Đurđić 1, Đ.Radović 3, Vujović 1, Matković 1, V.Radović, Tešanović.

Dve selekcije koje će 21. jula igrati i zvaničnu utakmicu na SP, proverili su još jednom formu, kako bi u narednih nekoliko dana ispravili greške pred start takmičenja. Srbija će 17. jula igrati sa Španijom a Crna Gora sa Južnom Afrikom.

Srbija je u prvoj četvrtini imala dva minimalna vođstva preko Vučinića i Ubovića. Posle vođstva Crne Gore preko Đurđića iz peterca, izjednačio je na isti način Rašović. Usledili su golovi Đura Radovića i Popadića sa igračem više. U samom finišu četvrtine, 14 sekundi pre prvog odmora smanjio je Rašović.

U prvom napadu u drugoj četvrtini izjednačio je Jakšić da bi Milojević doneo ponovo vođstvo Srbiji.Izjednačio je drugim golom Popadić Iz peterca je Rašović pogodio za 7:6 pred drugo poluvreme.

U trećoj četvrtini ponovo dosta golova. Averka i Matković su se postarali za preokret. Sa igračem više je izjednačio Radulović. Usledio je period dobre igre Crne Gore koja je golovima Perkovića i Radovića imala prednost od dva gola. Milojević je sa igračem više smanjio, a pet sekundi pred poslednji odmor je Lazić izjednačio.

Završnica je protekla u Srbije. Ranđelović i Vučinić su nastavili seriju od 4:0 za prednost 12:10 . Sa igračem više je smanjio Vujović da bi tačka bila sa dva gola Drašovića, iz peterca i sa igračem više.

- Najvažnije je da podižemo formu a jasno je da moramo i možemo još bolje – rekao je Branislav Mitrović srpski golman.