UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.08.2019 10:47 Starost: 5 yrs

Kategorija: Saopštenja

Sastanak predsednika Vučića i Jelenića: Država pomaže sistemski klubove !

Sjajna vest za vaterpolo klubove. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa predsednikom VSS Viktorom Jelenićem, na osnovu višedecenijskih vrhunskih rezultata vaterpolo reprezentacije i klubova, predložio je a Vlada Srbije prihvatila da finansijski pomogne rad srpskih klubova. Ovako, da država sistemski pomogne klubove, se nije nikada dogodilo i zbog toga je jasno veliko zadovoljstvo predsednika saveza Viktora Jelenića.

- Imali smo sjajan sastanak i predsednik je razumeo u kakvom su položaju klubovi. Kako su oni svojim kvalitetnim radom garant budućih uspeha reprezentacija prihvatio je odmah naš predlog da država pomogne rad klubova – kaže Jelenić.

Novčana sredstva će dobiti 23 muška kluba ( učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige ) i šest ženskih klubova.

- Da ne bude zabune tačno će se znati na šta se sredstva odnose. Klubovi će potpisati ugovor sa savezom, pravdaće sredstva koja će biti namenska, za igrače, trenere, putovanja... Neće biti bacanja u bunar i savez i ja kao predsednik smo garant namenskog trošenja sredstava. Svaki klub će dobiti deo sredstava u zavisnosti od ranga takmičenja. Davaće se u četiri rate i klubovi će biti dužni da posle svake opravdaju potrošeni novac. Takođe deo novca će ostati i za akcije saveza.

Drugim rečima, ono što je država, kroz ministarstvo omladine i sporta, za savez, to je sada država, kroz Vaterpolo savez, za klubove.

Podsetimo da je na inicijativu predsednika Vučića, prošle godine, posle osvajanja evropskog zlata Vlada Srbije pomogla da se savez reši velikog duga.

- Predsednik zna koliko je vaterpolo trofejni sport i u toj činjenici se ogleda njegova želja da nam pomogne. Klubovi su u krizi i država je na ovaj način pokazala koliko želi i koliko može da učestvuje u što boljem funkcionisanju. Zaista zbog ovog ali prošlogodišnjeg gesta dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Vučiću.

Druga vest sa sastanka je izgradnja bazena u Beogradu.

- I tu smo dobili apsolutnu podršku predsednika. O tome se već pričalo, sada smo u fazi projekta. Mislim da će se novi objekat ,prvi posle 40 godina, izgraditi na Novom Beogradu ali još malo strpljenja i sve će biti poznato. Moram da kažem i da savez podržava mere grada prema SC „Milan Gale Muškatirović“ jer je u interesu i građana i sportista – završio je Viktor Jelenić.