UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.06.2010 13:41 Starost: 14 yrs

Kategorija: Ličnosti i razgovori

Oproštaj od Vlaha Bate Orlića

U Beogradu je danas održana komemorativna sednica povodom smrti istaknutog vaterpolo stručnjaka i sportskog radnika Vlaha Bate Orlića. U Skupštini grada okupisli suz se brojni poštovaoci dela Bate Orlića iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Aleksandar Š apić je govorio na dirljiv način o Bati, izneo veliki broj primera koji su pokazali osobenost i kvalitet čoveka koji je, kako Š apić reče, uve bio ispred svog vremena.

- Bio je jedinstven i dugujem mu veliku zahvalnost jer mi je pomogao da postanem to što jesam. Ostavio nam je veliko nasledje i tek ćemo vremenom shvatati koliko je Bata bio veliki.

U ime PVS Crne Gore ali čini se najpre u svoje ime govorio je veliki prijatelj Bate Orlića ,njegov dugogodišnji saradnik Dragan Djurčić.

- Uneo je profesionalizam u vaterpolu, ukazao na značaj koji država ima u kreiranju sporta. Bio je globalista i patriota. Izražavamo saučešće njegovoj porodici supruzi Ljilji uz zahvalnost je što je istrpela sva naša vaterpolo predanja i što je Bati omogućila da postane to što jeste.

Bilo bi potrebno dosta prostora nabrojati imena onih koji su bili na komemorativnoj sednici ali je dovoljno reći da su se pojavili predstavnici svih generacija sa kojima je Bata radio. Od Borisa čŒukva,a Djordja Perišića, preko Predraga Manojlovića, Predraga Vraneša pa Milorada Krivokapića, Bobe Trifunovića, Igora Milanovića, Aleksandra Š oštara, Igora Gočanina, Anta i Jugoslava Vasovića, Vlade Vujasinovića, Aleksandra Ćirića...uz saradnike Pavla Vičevića, Bora Mračevića, Duška Antunovića i mnogih drugih.