UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.07.2018 13:18 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA: Treninzi srpskih igrača

LEN

Srpski vaterpolisti su imali slobodno posle podne ali su uveče posle sastabka pažljivo posmatrali prvo duel Hrvatske i Grčke odnosno Španije i Crne Gore. Zajedno sa Italijom i Srbijom direktni četvrtfinalisti su još Hrvatska i Španija.

Ako sve bude prema očekivanjima posle sutrašnjih utakmica osmine finala Srbija bi u četvrtfinalu u utorak igrala sa Madjarskom, Hrvatska sa Crnom Gorom, Španija sa Grčkom dok će Italija biti rival pobedniku susreta Francuska - Rusija. 

- Za nas prvenstvo sada počinje. Ne želim ništa o Madjarima da pričam, neka se završe dueli u nedelju. Naš zadatak jeste da održimo takmičarski tonus. Nismo imali jake utakmice u grupi, koristili smo ih za druge stvari a sada je vreme za susrete u kojima se igra samo na pobedu - kaže selektor Dejan Savić.

Sava Randjelović je bio zapažen u dosadašnjem delu prvenstva:

- Nije prvi put da imamo tri dana slobodno. Znam već da ćemo ga iskoristiti na najboqi mogući način. Učinićemo sve da Madjare dočekamo u najboljem mogućem izdanju. Dobri su, boljui od rezultata koje su ostvarili do sada.

Kapiten Filip Filipović, MVP 2.kola, uspešno vodi ekipu. Utakmice u grupi je već zaboravio:

- Nije Slovačka ekipa na koju bi još trebalo da se troše reči. Najvažnije je da smo živi i zdravi, da povreda nema i da ćemo spremni dočekati utakmice. Dosadašnje su potvrdile da je ovo izuzetno jako takmičenje a mi se ne zavaravamo da su Madjari slabi.

Danas su na programu dva treninga. Savić, Petrović, Ćirić i Pavlović imaju program.

Posle utakmica u grupama objavljeni su i statistički podaci. Do sada su brojke na strani Hrvatske koja ima najbolji procenat šuta i realizacije igrača više. Srbija ima šut oko 40 posto,igrača više 68 posto. Najuspšeniji golman trenutno je odlični Italijan Del Lungo sa 80 posto, Bane Mitrović je na oko 55 posto.

Na listi strelaca Vodi Grk Vlahopulos sa 11 golova ispred Ivovića iz Crne Gore i Vukićevića iz Hrvatske koji su postigli 10. Kod Srba Ćuk je postigao 6, Filipović i Mandić 5, Prlainović i Aleksić 4, Pijetlović i Jakšić 3...