UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.07.2018 12:40 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA Srbija lako sa Slovačkom

VSS Marcel ter Bals

Srbija - Slovačka 13:5 (5:1, 3:3, 2:1,3:0)

Bazen Pikornel. Gledalaca: 400 . Sudije: Paleti (Italija), Kikališvili (Gruzija). Igrač više: Srbija 7 (5), Slovačka 11 (3). Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, Rašović, Ranđelović 2, Ćuk 2, D. Pijetlović, Vico 1, Aleksić 2, Jakšić 2, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović. Selektor: Savić.

SLOVAČKA: Hoferica, Vidumanski, Zatovič, Uradnik 1, Durik 2, P. Tkač, Maroš Tkač 1, Marek Tkač 1, Belik, Caraj, Kolarik, Balaž, Lacak. Selektor: Nižnji

Srbija je bez problema u prvoj utakmici programa trećeg dana lako pobedila Slovačku I na taj način završila prvi deo takmičenja. Naša selekcija će biti slobodna do utorka kada će u 17 časova igrati u četvrtfinalu sa Madjarskom.

Utakmica sa primetnom razlikom u klasi. Pored 13 golova Srbija je pogodila bar šest – sedam stativa I Slovaci mogu da budu zadovoljni konačnim rezultatom. Posebno posle prve potpuno dominantne srpske četvrtine a Savić je počeo sa igračima koji start utakmice dočekaju na klupi. I ta kombinovana postava je odmah Slovacima stavila do znanja šta će se dogadjati. Za šest minuta 5:0 a onda je počelo odradjovanje posla.

Rival je u drugoj četvrtini iskoristio opuštenost Srbije, smanjio početkom treće u jednom momentu na 8:5 I na toj brojci datih golova je stao. Lepim šutevima, dobrim akcijama Srbi su krunisali utakmicu. Zaista lepi golovi Aeksića, Jakšića, Ćuka…

Danas su na program dva treninga, operacija četvrtfinale počinje.

Gojko Pijetlović:

- Bilo je tvrđe nego što smo mislili. Probali smo neke akcije , ovu pauzu moramo za madjare da iskoristimo na pravi način. Prvenstvo tek počinje. Sunce nije smetalo, kako nama, tako I njima I nemamo parvo da se žalimo.

Sava Ranđelović:

- Sreća je da sunce nije bilo jako kao u meču sa Rusijom. Tada dve četvrtine nismo mogli da gledamo. Zadovoljan sam. Svi se dobro osećamo, bolje nego u prva dva susreta. Dižemo se, delujemo bolje I verujem da ćemo sledećeg rivala spremni da dočekamo.

Dejan Savić:

- Bilo je oscilacija ali idemo dalje. Znam da mnogi vole tri dana pause ali ja ne spadam medju takve trenere. Volim tenziju I moraću da nađem način za nju, I po svemu sudeći biće to kroz pet jakih treninga. O sledećem rivalu ćemo pričati kada dodje vreme.