UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.08.2016 06:51 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016

OLIMPIJSKE IGRE: Izjave posle susreta sa Australijom

Milan Aleksić:

- Uh, skinuli smo ogroman teret sa ledja. Ali iskreno ništa se značajno nije dogodilo, ništa epohalno nismo napravili. Tek smo sada krenul u turnir. Ova utakmica je nosila neverovatan pritisak i u poslednja četiri minuta smo pokazali šta ima ova ekipa. Bez obzira na greške imali smo čvrstinu,karakter, da se udaljimo od eliminacije sa olimpijskog turnira koja nam je pretila. Sada je najvažnije da smo se sabrali i da počnemo da igramo.

Duško Pijetlović:

- Sada se ponovo videlo da ovaj vaterpolo ne igraju samo dve zemlje u svetu. Videli smo koliko je pritisak potreban da se igra na ovom turniru. Nadam se da ćemo igrati sve bolje, još malo da sredimo odbranu. Moramo da se priviknemo I na suđenje. Znam da bi mnogi voleli da nas vide van turnira. Sada će, nadam se sve biti drugačije.Jaka odbrana će biti temelj za dobar napad.

Dejan Savić:

- Očekivano težak meč sa jakim rivalom bio je još specifičniji,  teži jer je imao kvalifkacioni karakter.Pobednik ide dalje, pobednik ispada. Imali smo ogroman pritisak koji smo sami sebi nametnuli. Sada je pao teret koji smo imali od prvog minuta Olimpijskih igara. Odbrana je bila superiorna ali je važno da je proradio napad. Poznati smo po medjusobnom hrabrenju, očekujem još bolje dane. Da odigramo protiv Japana I da se okrenemo turniru koji tek počinje.

Slobodan Nikić:

- Mučili smo se ali smo prvi put odigrali dobar meč, onakav kakav smo igali do pre 20 dana. Sada smo odigrali pravi vaterpolo, bio je poslednji moment da se dignemo. Bila bi katastrofa da smo ispali. Dovedeni smo bili pred svršeni čin, zbili smo se,stali uza zid I kada je trebalo odigrali na naš način.

Andrija Prlainović:

- Nismo očekivali da ćemo se u četvrtoj utakmici boriti za život. Skupili smo se imali veru u sebe. Za pritiak koji smo imali greške su uobičajene. Znali smo šta bi za nas značilo ispadanje sa Igara. Idemo na bolje, da protiv Japana sada utvrdimo sigurnost I da spremni dočekamo četvrtfinale. Ne vidim da je bilo koja od osam ekipa u prednosti. Počinjemo novi turnir. Nećemo više igrati u ovoj bari. Najvažnije je das mo našli sebe. Nemam ništa protiv što se ovako sve završilo. U Londonu je u grupi sve bilo banjo a onda se srušilo. Večeras smo pronašli sebe.

ŽIivko Gocić:

- I vama su lepša lica, bili smo svi smrknuti posle Brazila.Imali smo lopticu za ostanak u meču I iskoristili smo je. Ostvarili smo prvu pobedu, pronašli sebe, pre svega u odbrani na čelu sa Mitrovićem. Bilo je brzopletosti ponekad u želji da sve bude kako treba. Uspeli smo da poedimo. Sada idemo dalje, što dalje o dove žabokrečine u kojoj lopta ne može da se uhvati. I hvaa svima na podršci.

Stefan Mitrović:

- Ovo nam je bilo kao finale. Povratlli smo se posle izgubljenog glupog meča sa Brazilom. Što kaže moja supruga sve ima svoje zašto.Nastavljamo sa ciljem da budemo pravi tim. Hvala svima na podršci I mi ćemo se potruditi da ispratimo ostale naše sportiste.Atmosfera je sjajna.