UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.08.2016 00:37 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016

OLIMPIJSKE IGRE: Brazil - Srbija 6:5 (0:2,3:1,2:0,1:2)

Bazen Mari Lenk. Gledalaca 3000, Sudije: Mersije (Francuska), Niši Vi (Kina)

BRAZIL: Soro, Krivela, Franko, Alonso, Salemi, Gomeš 1, Baše 1, Silva, Roha, Perone 1, Gimareš 1, Vrlić 2, Antoneli. Selektor: Rudić.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Randjelović 1, Ćuk, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 1, Prlainović, S. Mitrović 1, B. Mitrović. Selektor: Savić

Srbija je neočekivano ali potpuno zasluženo poražena od Brazila i tako sebi nametnula obavezu da pobedi naredne dve utakmice sa Australijom i Japanom kako bi se plasirala dalje.

Naša selekcija je dobro počela i u prvoj četvrtini golovima Filipovića i  Randjelovića povela 2:0. Umesto da se nastavi mirnom igrom rivalu je dozvoljeno da se vrati u utakmicu. Istina Mandić je sredinom druge četvrtine povisio na 3:1 i tada je Srbija ušla u golgeterski post dug 16 minuta. Sjajno je branio Slobodan Soro. Brazil je postigao četirigola za redom i u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću 5:3.

Savićev tim je napravio poslednji trzaj i golovima Nikića i Stefana Mitrovića uspeo da izjednači na 5:5 3,42 minuta pre kraja. Nije bilo snage da se rezultat potpuno preokrene, Aleksić je 46 sekundi pre kraja skrivio peterac kojeg je Gimareš pretvorio u konačan rezultat 6:5. Istorijska pobeda Brazila.

Dejan Savić: 

- Dobro smo počeli, probili kako smo želeli. Medjutim utakmicu smo izgubili u napadu uz velike individualne greške u odbrani. Sada smo u stanju šoka iz kojeg treba da izadjemo. Siguran sam da možemo to da uradimo. Jeste strašno ali ništa nije bezizlazno.

Slobodan Nikić:

- Još jedna loša utakmica u nizu. Uspeli smo nekako da se vratimo ali smo onda primili gol kakav ne smemo da primimo. Ostaje nam sada da probamo da pobedimo u dva susreta i odemo u četvrtfinale.

Branislav Mitrović:

- Imali smo željeni start. Zatim smo pali, pa se digli i opet pali. Nismo imali snage da preokrenemo meč. Još sam pod velikim utiskom, vruća glava, Nemam šta pametno da kažem. Okrećemo se Australiji, teška je grupa idemo dalje.

Živko Gocić:

- Neočekivan poraz, nismo se nadali. Odigrali su na maksimalnom nivou. Mi smo držali utakmicu do polovine a onda previše srljali. Ne igramo dobro i to je jedini problem.