UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.07.2013 12:13 Starost: 11 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2013

Sutra u 13.30 protiv Madjarske (audio)

Izvesno je samo da će biti teško. Protivnik Srbije u drugom kolu Svetskog prvenstva sutra u 13.30 je stari rival Madjarska. Večiti derbi Svetskog vaterpola. Oba sastava sa promenjenim selektorima, Savić umesto Udovičića i Benedek na mestu legendarnog Kemenja. Nekada su bili saigrači u Pro Reku.

- Benedek je bio veliki igrač. Ima sve uslove da bude i takav trener.Znam da želi da promeni stil igre Madjarske, da ga približi našoj školi. Ostaje da se vidi koliko će biti uspešan.Biće neizvesno, igrali smo dve utakmice ali one ništa ne pokazuju - kaže selektor Dejan Savić koji će insistirati na jakoj odbrani protiv vrhunskih madjarskih šutera.

Od osamostaljenja Srbije svi važni dueli sa Madjarskom su pozitivno završeni. Podsetimo se finala Evropskog u Beogradu, Svetske lige u Berlinu, osmine finala u Rimu na Svetskom prvenstvu, meču za bronzu na EP u Zagrebu. Posebno se pamte pobede u Šangaju na SP posle velikog preokreta naše reprezentacije i na Olimpijskim igrama u Londonu kada je Srbija bila ubedljiva 14:10.

- Promenili su tim. Hoće da promene i igru ali za to treba vremena. Ono što je uvek krasilo madjarski vaterpolo jeste velika individualnost svih igrača. Odlično šutiraju, plivaju besprekorno.Smatraju da smo mi favoriti ali verujem da žele da nas uspavaju. Benedek više insistira na taktici i disciplini u igri. Biće jako teško posebno jer je ulog veliki, prvo mesto u grupi - smatra Živko Gocić koji je već dve godine član Solnoka kvalitetnog madjarskog ligaša.

Filip Filipović je još posle Australije rekao:

- Ne treba da se obaziremo na dva duela ove sezone. Pripreme su jedno, Svetsko prvenstvo nešto sasvim drugo. Bez obzira kako se rezultat bude kretao ni jedna ekipa se neće predati do samog kraja.Očekujem veliku borbu i neizvestan rezultat.

Savić danas vodi reprezentaciju na dva treninga. Jedini minus je udaljenost objekta ali o tome nema razgovara. Uopšte Savić drži princip prilagodjavanja svakoj situaciji i u tome ima punu podršku igrača.

Iznenadjenje prvog dana je poraz Crne Gore od Grčke. Sutra u 21.30 Crna Gora će na noge domaćinu Španiji.Pobeda ih ostavlja u igri čak i za prvo mesto,poraz baca na treću poziciju.Za nas je ovaj susret jako bitan zbog mogućeg rivala u narednim rundama. Ali, pre toga treba preskočiti Madjarsku.

Nije bilo puno gledalaca prvog dana. Velika vrućina, temperatura vode oko 27-28 stepeni. Ali još nema potreba za ubacivanjem leda što je bio slučaj pred 10 godina. Prvi utisak je da su Španci vrhunski organizovali takmičenje. U tome imaju dosta iskustva jer su bili više puta domaćini najvećih takmičenja. Madrid 1986, pa Barselona 1992, 2003 i sada, Sevilja 1997, Malaga 2008. Vodena planeta moto takmičenja zaista odgovara ovoj priredbi,