UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.07.2013 11:24 Starost: 11 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2013

DAN 2: Uoči susreta sa Australijom (plus audio)

Odbrojavanje je završeno. Sutra počinje vaterpolo program na Svetskom prvenstvu u Barseloni. Srbija brani srebro iz Šangaja, zlatni su bili Italijani, bronzani Hrvati.

Srbija na startu igra sa uvek nezgodnom Australijom. Rival koji je u Lonodu ,u četvrtfinalu vodio 7:4, 8:6 posle treće četvrtine. U furioznom poslednjem delu serijom 5:0 stiglo se do polufinala. I to nije sve što se tiče problema sa Australijom. U Rimu pre četiri godine u grupi je bilo 8:8.

- Nezgodni su, stalno isto igraju sa puno proplivanja. I kada misliš da si se odbranio usledi šut koji može da iznenadi - kaže Gojko Pijetlović koji je blistao u preokretu susreta u Londonu.I sam kaže da mu je to jedna od najboljih partija.

Srbija je danas na programu imala dva treninga,na dva različiita mesta. Oba puta su partneri bili Italijani.

- Prilagodjavamo se Barseloni i samo je Australija u glavi. Nikada nam ne leže i zaista je potrebna maksimalna koncentracija da bi bili pobedjeni. Još je start takmičenja kada ekipe poput njihove daju maksimum - smatra Živko Gocić kojem će ovo četvrti šampionat sveta u karijeri.

Rival je u odnosu na London promenio petoricu igrača. Izmedju ostalih nema iskusnog Valana, odličnog Mek Gregora. Novi je i selektor, hrvatski stručnjak Elvis Fatović.

- Žele sigurno da evropski model približe svojoj igri - smatra trener Dejan Stanojević.

Srbija nikada nije poražena od Australije. Ali bilo je malo mečeva u kojima je bilo lako.

- Znam nove igrače, mladi su i mogu da doprinesu brzoj igri. Neće se tu mnogo menjati - kaže Stefan Mitrović.

Barselona je spremna za vaterpolo turnir. Bazen Bernat Pikornel je uređen perfektno. Termin 13.30 je problem za obe ekipe. Sunce je tada najjače ali Savić ima lakonski odgovor:

- Kako nama tako i njima.

Zabeležimo i da je održan niz sastanaka vezanih za vaterpolo. Svetski kup bi trebalo 2014. da bude održan u Kazahstanu. Očekuju se i promene u Svetskoj ligi, možda i uvodjenje polufinalnih turnira. Za Olimpijske igre u Riju sa Svetskog prvenstva će ići dve a ne tri ekipe kao do sada. Kontinenti daju pet prvaka, kvalifiacije još tri tima, Svetska liga pobednika i domaćin Brazil.