UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.08.2017 09:43 Starost: 7 yrs

Kategorija: Vaterpolo savez

Darko Udovičić: Ponos zbog SP

Posle fantastične organizacije Evropskog prvenstva 2016 za seniore, Darko Udovičić sa svojim timom besprekorno je odradio organizaciju još jednog velikog vaterpolo takmičenja u našem gradu - Svetskog prvenstva za juniore. Prvi operativac u izuzetno obimnom poslu opravdao je ukazano poverenje pa je iz našeg glavnog grada u svet poslata fantastična slika. Pohvale stižu sa svih strana, a Udovičić skromno sumira sve ono što se proteklih desetak dana dana dešavalo na bazenu SC "Milan Gale Muškatirović"

- Utisci su još uvek sveži, ali mislim da svi zajedno treba da budemo ponosni na organizaciju još jednog velikog vaterpolo takmičenja u Beogradu - počinje priču Udovičić i dodaje:

- Srbija se ponovo pokazala u sjajnom svetlu, mi smo po ko zna koji put opravdali epitet izvanrednih domaćina, ali smo se sad već po tradiciji dokazali i kao odlični organizatori. Razlog više za zadovoljstvo je činjenica da je reprezentacija Srbije ostvarila uspeh osvajanjem bronzane medalje. Čestitam svim i igračima i stručnom štabu na osvojenom odličju, jer je jako važno što je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima. To je veliki zalog za budućnost i pokazatelj da je vaterpolo i dalje nacionalni spot broj jedan kada je Srbija u pitanju - konstatovao je Udovičić.

Organizatori su bili suočeni sa brojnim problemima isključivo zbog nepovoljnih vremenskih prilika, pa je takmičenje u nekoliko navrata moralo da bude preseljeno sa otvorenog na zatvoreni bazen SC "Milan Gale Muškatirović":

- Na to jednostavno nismo mogli da utičemo, ali sa naše strane smo učinili sve da nas to ne poremeti ni na koji način. Mislim da smo u datim okolnostima zaista dali maksimum i priznanje za to su nam odali i čelnici FINA. Urađen je zaista veliki posao i zato želim da se zahvalim celom timu Vaterpolo saveza Srbije koji je učestvovao na realizaciji ovog projekta. Takođe, zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu i gradskom sekretarijatu za sport i omladinu, ali i svim donatorima i sponzorima koji su pomogli da ovaj planetarni šampionat protekne na ovako visokom nivou. Ugostili smo 20 reprezentacija koje su iz Beograda ponele lepe uspomene. Odigrano je ukupno 72 utakmice, sve su prenošene direktno putem lajv strima na fejsbuk stranici Vaterpolo saveza i mislim da smo na pravi način promovisali vaterpolo kao sport - sa ponosom ističe Udovičić.

U odlučujućim utakmicama za plasman tražila se karta više:

- Moram da priznam da smo prijatno iznenađeni i brojem publike koje pratila mečeve, naročito u završnoj fazi šampionata. Navijači zaista zaslužuju sve pohvale. Uslovi su zaista bilo teški, velike vrućine ali i svežije vreme praćeno nepogodama. Međutim, njihova brojnost pokazala da Beograd zaista voli vaterpolo što nam je poseno drago, ali u neku ruku i stavka koja obavezuje da i u budućnosti priređujemo ovakve i slične manifestacije.

Posebna priča u organizaciji ovako velikih takmičenja pripada volonterima:

- Bez njih zaista ne bi bilo moguće sve sprovesti u delo. U organizaciji je učestvovalo 50 volontera, veliki deo njih je učestvovao i u organizaciji Evropskog prvenstva za seniore u Beogradu 2016. Za njih jednostavno ne postoji težak zadatak i neobavljen posao. Činjenica da su oni svoje slobodno vreme poklonili organizaciji jedno ovakvog događaja dovoljno govori o kakvim mladima ljudima je reč i oni svakako zaslužuju divljenje.

Za Udovičića i njegov tima nema predaha, jer od 20. do 27. avgusta u Novom Sadu predstoji Evropsko prvenstvo za kadetkinje:

- Potrudićemo se da organizaciono budemo jednako uspešni kao i u Beogradu, a nadamo se da će nas i naše devojke obradovati dobrim rezultatima - zaključio je Udovičić.