UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.07.2014 13:30 Starost: 10 yrs

Kategorija: Budimpešta 2014, Reprezentacija

EP 2014. 14.7. Francuska - Srbija 5:16 (1:4, 1:3, 0:3, 3:6)

Bazen "Alfred Hajoš". Gledalaca 400. Sudije:Tojgarli (Turska) i Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Francuska 5 (1), Srbija 8 (5),Peterci: Francuska 1 (0)

FRANCSUKA: Garso, Sudadier, Jablonski, Kaz, Blari 1, Simon, Peison.Laversan, Marzuki, Bodegas 2, Tomašević, kamarasa 2,Moriem.Selektor: Bruzi

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić 1, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 2, Nikić 4, Aleksić 1, Radjen, Filipović 2, Prlainović 2, S.Mitrović, B.Mitrović 1. Selektor: Savić.

Srbija je očekivano pobedom startovala na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Pobedjena je Francuska u igri bez mnogo napora. Šta više po završetku susreta srpski igrači su otišli u susedni bazen na rasplivavanje.

Ekipa je za prvi meč delovala dosta dobro. Brzo je napravljena razlika 4:0. U 6.minutu je sa pravom zamene isključen francuski reprezentativac Petar Tomašević. Njegov tim je početkom drugog dela smanjio na 4:2 i to je dugo bilo sve što se tiče napada današnjeg rivala.

Srbija je dodala gas i u poslednja tri minuta druge četvrtine sa tri gola je povećana prednost na 7:2. Drugo poluvreme je donelo devet golova naše selekcije raspoloženi su bili pre svih centri Nikić i Pijetlović a vredi zabeležiti odlične asistencija Filipovića, Mitrovića i pouzdanost na golu Gojka Pijetlovića.

Sutrašnji rival u 13 časova je Nemačka. U dosadašnjih 15 susreta Nemci su slavili samo jednom i to u Kruševcu.

- Mi protiv Srbije tražimo igru koju ćemo kasnije da pretvorimo u dobar rezultat protiv rivala naše klase - bio je jasan selektor Nemačke Nebojša Novoselac.

Dejan Savić je istakao:

- Prva utakmica uvek nosi odredjenu težinu bez obzira na ime rivala. Zadovoljan sam ali ovaj meč nije merilo. Sa Nemcima će biti sigurno drugačije. Oni uvek protiv nas žele da daju maksimum i neće biti lako. Moramo da budemo oprezni.

Nikola Radjen je rekao:

- Znamo kako igraju Nemci, mogu da budu nezgodni. Najvažnije je da se niko ne povredi. Čestitam ekipi na uspešnom startu. Ubedljiv trijumf na startu. Dve četvrtine smo bili u grču. Videlo se da smo kvalitetniji. samo da nastavimo u istom ritmu.

Prvu utamicu na EP je odigrao Dušan Mandić:

- Zadovoljan sam startom, dobar ulazak u meč. Vidi se da smo spremni. Prilaz protiv Nemaca mora da bude isti. Nadam se pobedi. Zadovoljstvo je igrati na ovom bazenu, fenomenalan je osećaj i jedva čekam pune tribine u meču sa Madjarima koji su prvenstvo organizovali na sjajan način.

U Budimpeštu su u nedelju kasno uveče stigli predsednik VSS Milorad Krivokapić, generalni sekretar Nemanja Marijan, predsednik stručnog saveta Anto Vasović.

Slobodan Nikić će sutra odigrati 300. utakmicu za reprezentaciju.

Srbija je na tribinama imala podršku nekoliko desetina navijača.