UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.07.2018 18:22 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA: Srbija u polufinalu

Marcel ter Bals

Srbija – Mađarska 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2)

Bazen Pikornel. Gledalaca: 1000.Sudije: Poleti (Italija), Naumov (Rusija). Igrač više: Srbija 15 (7), Mađarska 9 (2).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, V.Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović, Vico 1, Aleksić, Jakšić 3, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović, B.Mitrović.

MAĐARSKA: Nađi, Anjal, Manherc 1, Zalanki 1 , Vamoš, Mezei, Janšik, Kovač, Erdelji, Batori 1, Bedo 2, Pol, Vogel.

Srbija je u polufinalu EP i u četvrtak u 20.30 igraće sa pobednikom susreta Hrvatska - Crna Gora. Odlična partija našeg tima posebno u prve dve četvrtine u kojima Mađari nisu znali kako da probiju bedem ispred odličnog Baneta Mitrovića.

Počeo je seriju jubilarac Prlainović (300 utakmica), nadovezao se Filipović a zatim Jakšić dva puta sa igračem vipe majstorski koristio prvu zaradjena isključenja fantastičnog Pijetlovića i sjajne asistencije saigrača.

Prlainović je asistirao Vicu za sjajan gol i 5:0. Mogla je mreža Nadjija da bude puna do vrha da je bilo malo više koncentracije i traženja lakših rešenja. Tada je već sve bilo gotovo. Bedo je 24 sekunde pre velikog odmora smanjio na 5:1. Isti igrač majstorski šraubom početkom treće ali Jakšić trećim golom pokazuje da dilema više nema. Do kraja su Madjari igrali oštar presing, išli na sve ii ništa ali nije bilo rešenja. Mitrovič je odlično branio 69 posto odbrana.

- Imali smo sjajan početak, odbrana i Bane su imali zatvorenu roletnu. Kada imate takvu odbranu zadovoljstvo je igrati. Mogli smo i više, ne svidja mi se što smo stali ali verujem da će biti bolje u polufinalu jer tu nećemo imati pravo da stanemo - rekao je kapiten Filip Filipović.

Bane Mitrović:

- Mislim da je odbrana bila sjajna,to je zasluga cele ekipe a ja sam samo tu pohvatao neke šuteve. Negde sam i očekivao ovakav rasplet jer smo bili mnogo odmorniji od njih. Oni su igali osminu finala.Na početku smo svežinom napravili razliku i posle je održavali. Neka ostane eniglma da sli smo stali ili nismo.

Nikola Jakšić:

- Hteli smo da krenemo maksimalno ozbiljno i tako je bilo. Imali smo 5:0, održavali smo rezultat do kraja. Imaćemo snagu za polufinale ali neka se zna naš recept korak po korak.

Andrija Prlainović:

- Odlično je bilo , padovi su normalni kada imaš pet razlike. Imali su veliku želju da se vrate, ali smo sve dobro kontrolisali i ta odbrana je sve držala. Još dva tri šuta nisu ušla, nadam se da će ući u polufinalu. Samo da zadtržimo ovu koncentraciju, Bane je bio fenomenalan. Naših 15 moćnih minuta ali odbrana sve vreme solidna. Dule Pijetlović takodje odličan, ma svi...

Dejan Savić:

- Sam početak izuzetan u odbrani. Rezultat je to pokazao. Madjari krenuli posle sa jakim presingom, imali dosta isključenja ali su uspeli da dekoncentrišu naše igrače, umaraju pa smo imali loš procenat sa igračem više. To moramo da ispravimo u polufinalu