UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.01.2021 16:03 Starost: 3 yrs

Kategorija: Reprezentacija

DEBRECEN: Srbija za peto mesto

Photo: Istvan Derencsenyi

Francuska - Srbija 6:10 (3:3, 1:1, 1:3, 1:3)

Sudije:Belevstov (Ukrajina), Garsia (Švacarska). Igrač više: Francuska 5 (2), Srbija 7 (2). Peterci: Francuska 1 (0), Srbija 3 (3).
FRANCUSKA: Duboa, Sudadier, Vernu, Kumet 1, Misi, Vernu 1, Krusila 1, Babić, Marzuki, Kanon, Vanpeperstret 2,Kamarasa 1, Fontani. Selektor: Vukanić.
SRBIJA: G.Pijetović, Mandić 3, Dedović 2, Ranđelović, Gogov, D.Pijetlović, Vico, Drašović, Filipović 2, Prlainović 3, Rašović, Mitrović. Selektor: Savić

Srpski vaterpolisti, bez bolesnog Jakšića, pobedili su Francusku 10:6 u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta na turniru evropskog dela kvalifikacija Svetske lige. Sutra, vreme još nije definisano, naša reprezentacija će igrati protiv pobednika duela Mađarska - Hrvatska za peto mesto.

Samo u drugom poluvremenu je Srbija na momente pokazala dobru igru.Prve dve četvrtine usporene, u ritmu Francuza koji su vodili 2:0, 3:1, 5:4. Na veliki odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom.

U nastavku je naš tim posebno u odbrani delovao bolje, Filipović i Prlainović su obezbedili prednost- Kod rezulltata 6:5 za Srbiju, Pijetlović je odbranio peterac, u kontri je izboren peterac za Srbiju kojeg je Prlainović pretvorio u gol. Majstorija Mandića, parabola za 8:5. Rival je smanjio a zatim je Marzuki promašio zicer, sam ispred Pijetlović je pogodio prečku. U nastavku je Srbija golovima Mandića i Dedovića učinila pobedu ubedljivijom.