UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.01.2016 22:05 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Srbija u finalu

Foto: N. Negovanović, Sportski Žurnal

Grčka – Srbija  7:13 (3:4,0:2,1:4,3:3)

Kombank arena. Gledalaca: 11.000. Sudije: Štampalija (Hrvatska) i Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Grčka 11 (3) Srbija 10 (7). Dva igrača više: Grčka 1 (0).Srbija 1 (0)

GRČKA: Flegas, Milonakis, Dervisis, Genidunas, Funtulis, Pontikas, Afrudakis 1, Delakas 1, Murikis, Kolomvos 1, Gunas 3, Vlahopulos 1, Galanopulos. Selektor: Vlahos.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 3, Nikić, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 2, S. Mitrović 1, B. Mitrović. Selektor: Savić

Najboljom igrom n,protiv odličnog rivala, srpski vaterpolisti su se plasirali u finale Evropskog prvenstva. koji će igrati u subotu u 17.45 sa pobednikom sutrašnjeg susreta Mađarska - Crna Gora.

Savićev tim je bio mašina. Ako je prva četvrtina bila ranopravnaa onda je preostali deo meča protekao u srpskoj nadmoći. Ne zna se koji je problem bio veći za Vlahosov sastav. Odbrana koja je probijana sa svih strana ili napad nemoćan pred srpskim bedemom i odličnim Branislavom Mitrovićem. Igrač više je mučio Grke sve vreme.

Uprvoj četvrtini tri izjednačenja i vodjstvo Srbije 4:3 golom Mandića. Sjajno su dva puta funkcionisali Prlainović i Pijetlović sa igračem više Filipović je najavio šutersko veče.

Grci nisu realizovali dvojicu igrača više početkom drugog dela. Igralo se dugo bez gola. Mitrović odlično čuvao našu mrežu. Onda majstorija Dušana Mandića. Sa igračem na leđima pustio je parabolu u grčku mrežu. Blistao je Pijetlović, sa dvojicom rivala oko sebe se okrenuo i pogodio za 6:3 58 sekundi pre kraja poluvremena.

Posle gola Vlahopulosa, Ćuk je  povisio na 7:4. Srbija je 3,30 do kraja četvrtine dobila igrača više, mada je to mogao da bude i peterac. Savić je zatražio tajm aut, svestan da se možda lomi utakmica. Tako je i bilo, Prlainović je postigao prvi gol na utakmici. Još jednog igrača više u gol ponovo pretvara Prlainović. Do kraja četvrtine grogiranog protivnika na teže muke stavlja Filipović. Sa 10:4 pre poslednje četvrtine sve je bilo gotovo.

U poslednjih osam minuta dva gola Grka su "pozvala" Mandića i Jakšića da uigranomm kombinacijom sa igračem više vrate pet golova viška. Filipovićeva bomba i Mitrovićeva tačka 6 sekundi pre kraja.

Selektor Dejan Savić je rekao:
- Najbitnije je da smo u finalu.  Grci imaju nabolju igru na svetu sa igračem više, mi smo ih tu zaustavili i to je ključ naše pobede, ali ovo nije kraj prvenstva.

Milan Aleksić je istakao:
- Podigli smo igru na viši nivo  Ostaje nam još jedan stepenik do cilja. Fenomenalno smo igrali sa igračem više, neka tako ostane.

Dušan Mandić je kratko rekao:
- Najvažnija je pobeda. Ko god da nam dođe u finalu biće teško. Hvala divnoj publici, neka dođu i u subotu.

Centar Slobodan Nikić je ocenio:
- Odigrali smo najbolju utakmicu na turniru. Grci imaju fantastičnog igrača više, mi smo ih tu stopirali, odvojili se. Bilo je žustro, igrali smo čvrsto protiv njihovih centara. Mirno čekamo finale

Zadovoljan je bio kapiten Živko Gocić.
- Nosim fenomenalne utiske. Obezbedili smo još jednu medalju za našu vaterpolo kuću. Već sada smo napravili sjajan rezultat. Ključ je bio u našoj agresivnosti  Pred kraj druge četvrtine Grci su počeli da padaju i mentalno i fizički. Finale je finale... S kim god se sretnemo biće teško.

Branislav Mitrović je bio sjajan:
- Dobro smo se pripremili i našli rešenje za grčki napad.Odbrana sa igračem manje je bila izvanredna i tu smo imali poćetak napada koji je bio na visokom nivou. Sve čestitk ekipi i publici. Bilo je divno igrati u ovom ambijentu.