UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.01.2016 20:42 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Ministar Udovičić i gradonačelnik Mali na treningu Srbije u Areni

Izvor MOND0

 

Večeras su trening vaterpolista posetili u Areni ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

"Došao sam da obiđem svoju ekipu... izvinjavam se. Došli smo da pozdravimo vaterpolo reprezentaciju. Ovo je previše emotivan trenutak. Izvinjavam se na lapsusu i na emocijama koje imam. Beograd je spreman za veliki spektakl, spremni smo da odbranimo zlato i da dokažemo da jesmo sportska sila", rekao je Udovičić.

Ministar je kazao da je organizacija ovog EP veliki uspeh za celu vladu "na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem" i prognozirao je da će reprezentacija osvojiti zlatnu medalju.

"Mi smo spremni da ugostimo sve ekipe. Pozivam navijače i sve građane da dođu i bodre Srbiju, a mi reprezentaciju za dve nedelje čekamo na balkonu", rekao je Udovičić.

On je posle novinarskog pitanja priznao da mu je teško što će samo gledati Evropsko prvenstvo, a ne i igrati.

"Bez obzira što sam ministar svih sportista, posebnu emociju imam prema vaterpolu. Bila bi neistina da kažem bilo šta drugo. Svako ko je video kako gledam utakmice u Kazanju i Budimpešti bilo mu je jasno da vidim sebe u bazenu. Ja ove momke vidim kao svoje saigrače, svoju ekipu, cimere... sa njima sa provodio više vremena nego sa svojim najbližima. Jako je teško gledati ih, ali sam siguran da će oni na dostojanstven način ispuniti očekivanja", rekao je ministar.

"Emocija postoji i ne mogu je sakriti. Duše, srca, telo sigurno sebe vide u tom bazenu. Ali, sada na drugačiji način mogu da pomognem ovim momcima i svim sportistima Srbije", dodao je Udovičić.

Gradonačelnik Siniša Mali je kazao da je Beograd potpuno spreman za Evropsko prvenstvo.

"Beograd je potpuno spreman za EP. Arena je prvi put u istoriji pretvorena u jedno plivalište. Ovo je sjajna atmosfera i sjajan uvod u takmičenje. Arena nikada nije bolje izgledala. Pozivam Beograđane, ljude iz Srbije i goste da dođu... Beograd će opet imati priliku da pokaže da je sjajan domaćin", rekao je Mali.

Gradonačelnik je kazao da su sva gradska preduzeća dala svoj doprinos organizaciji šampionata. Mali nije hteo da iznosi prognoze da ne bi, kako je rekao, "urekao" tim.