UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.07.2013 12:21 Starost: 11 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2013

Protiv Kine mnogo primljenih golova

Srbija - Kina 16:9 (4:3, 4:2, 5:3, 3:1)

Bazen Bernat Pikornel. Gledalaca 300. Sudije: Vilijams (Novi Zeland) i Moler (Argentina). Igrač više: Srbija 3 (2), Kina 4 (4). Peterci: Srbija 3 (1).

SRBIJA: B.Mitrović, Mandić, Gocić 1, Udovičić 3, Ćuk 1, D.Pijetlović 3, Nikić 1, Aleksić, Radjen, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović 4, G.Pijetlović.Selektor: Savić

KINA: Ge, Tan, Z.Liang ,Jiang, Guo, Pan 2, Li, Vang, Ksie 2, J.Ziang, C.Zang 2, N.Liang 1, Vu. Selektor: Azevedo.

Treća pobeda ali uz utisak koji nije bio na visokom nivou. Igranje u najranijem terminu u 9.30, nedorastao protivnik pa ipak devet primljenih golova uz maksimalnu realizaciju igrača više od strane protivnika zaslužuje analizu.

Nije se postavljalo pitanje pobednika, naravno ali je Kina upornom borbom pomalo i stvarala nervozu u našim redovima. Kolika je razlika u kvalitetu videlo se u samo nekoliko minuta na kraju druge i početkom trećeg dela kada je serijom 5:0 Srbija odmakla na 11:5. Vrlo brzo se vratila igra u stari tok kroz koji su naši vatepolisti jedva čekali da završe meč. Na kraju sedam razlike uz dva neiskorišćena peterca Mandića i Filipovića. Raspoloženi za golove Mitrović, Pijetlović i Udovičić, za asistencije Prlainović.

Sledeći rival u osmini finala biće poslednjeplasirani tim iz D grupe a meč se igra u nedelju u 17.30.

U drugoj utakmici u grupi Madjarska i Australija su igrali 9:9.Madjari su drugi, Australijanci treći.