UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.12.2009 21:58 Starost: 14 yrs

Kategorija: Vaterpolo savez

Održana sednica Stručnog saveta

U Beogradu je održana sednica Stručnog saveta u proširenom sastavu. Na dnevnom redu dosta tačaka. Usvojen je izveštaj selektora Dejana Udovičića o utakmicama Srbije u Svetskoj ligi protiv Turske i Rumunije. Savezni selektor ženske selekcije Aleksandar Krstonošić i Ivanka Raković su govorili o stanju u ženskom vaterpolu. konstatovano je da u VSS postoji 117 igračica.Pripreme počinju sutra i odvijaće se u dve faze od 22. do 29.decembra i od 4. do 11. januara. Postoje odredjeni problemi u statusu ženskog vaterpola i zaključak je da isti treba da dobije podršku veću nego što je imao do sada.

Najviše je bilo reči o stanju u regionima. Djordje Perišič je izvestio o poseti Nišu, Zoran Kalanović je govorio o Centralnoj Srbiji, Kolja Lazor o Vojvodini i Nikola Kuljača o Beogradu. Konstatovano je da postoji oko 170 bazena u Srbiji ali da nije ispoštovan dogorov napravljen još pre 50 godina da svaki bazen bude jedan klub. Zaključeno je da je vaterpolo marketinški i medijski u zapećku a sada je pravi trenutakza menjanje takve pozicije posebno posle izbora reprezentacije za najbolju ekipu u 2009, i Dejana Udovičića za najboljeg trenera u anketi OK Srbije.

Š andor Repreger je izneo dosta podataka o edukativnom centru. bilo je i dosta rasprave oko stanja u klubovima, toka takmičenja.Predsednik Orlić je izmedju ostalog rekao da klubovi moraju sami da se izbore za svoj tretman u lokalnoj samoupravi ,da ne mogu da čekaju samo pomoć od vrha organizacije.