UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.09.2019 21:38 Starost: 5 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Evropska scena, četiri poraza

U drugom kolu kvalifikacija u evropskim kupovima svi srpski klubovi su poraženi.
U koknkurenciji za Ligu šampiona Crvena zvezda je na Dorćolu poražena od splitskog Jadrana 14:9. Splićani su brzo poveli 3:0, da bi se Beograđani vratili u igru i u finišu druge četvrtine uspeli da izjednače na 5:5. U trećem delu je Jadran bio mnogo bolji, postigao je šest golova, primio jedan i tako rešio utakmicu. Golove za Crvenu zvezdu su postigli Tankosić 3, Martinović 2, Radović, Janković , Šulc i Vasin. Zanimljivo je da je Jadran imao pet peteraca a četiri je iskoristio. U drugoj utakmici Vulkagmeni je pobedio Pej d Eks tako da Beogradjani imaju neke teoretske šanse za drugo mesto u krugu ali to neće biti lako.

Naš drugi predstavnik Šabac je u Španiji doživeo ubedljiv poraz od Terase 12:5. Od samog početka su Španci diktirali ritam vodili 5:1, 8:2. Strelci za Šabac su bili Vasić 2, Repanović, Matković i Velkić. Strazbur je pobedio Steauu pa su iz ove grupe prošli Terasa i Strazbur.
U nedelju Šabac igra protiv Steaue.

U kvalifikacijama Evro kupa Partizan je u Sirakuzi pretio Ortiđi ali je izgubio 12:9. Domaćin je imao prednost ali su crno-beli uspevali da se približe na 6:7 i 8:9. Tada su primili tri gola. Strelci za Partizan su bili:Smiljević i Radanović 3, Vićković 2 i Radonjić.
Sutra je Partizanu potrebna pobeda protiv Monpeljea da bi u eventualnom krugu imao šansu za prolaz.

Radnički je u Egeru minimalno poražen od Solarisa 9:8. Igralo se gol za gol da bi Šibenčani 1,16 do kraja postigli pobednosni pogodak preko Vlahovića. Golove za Kragujevčane su postigli: Frolov i Lukić 2, Branković, Toholj, Lobov i Dino.
Sutra Radnički igra protiv Egera i potreban mu je trijumf takodje da bi u krugu našao šansu.