UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.01.2016 11:55 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Srpkinje sutra protiv Nemica

Srpkinje se nadaju pozitivnom ishodu na  startu EP  duelu sa Nemicama (17,15).Selektor Vlada Bajković smatra da bi eventualni trijumf mogaoda bude značajan za samopouzdanje.
-  Jesmo gubile od njih ali ne velikom razlikom . Možda nećemo igrati za medalju ali ćemo se boriti za medalju što kaže Ivana Ćorović . Ozbiljna su iskusna ekipa, , sa igranjem u Svetskoj ligi. Nama je odbrana najvažnija – rekla je na konferenciji za medije Dragana Ivković.
Golman Vladana Jovetić:
- Igrale smo u Beogradu i izgubile pre deset godina. Sada su se stvari promenile i to ćemo pokazati . Dobra odbrana je više od pola posla. Jođ da radimo kao tim, da psihološki budemo jaki, da nam Arena pomogne  sve to za pozitivan rezultat.
Ivana Ćorović kaže da Arena deluje spektakularno :
- Mač sa dve oštrice. Imale smo par treninga, dosta pričamo o tome. Ne verujem da ćemo da izgorimo . Svi smo kao jedan .
Selektor Bajković je dodao:
- Treba da budemo realni optimisti. Očekujem pobedu u drugom kolu  protiv Hrvatske. U istom smo rangu, igramo kod kuće. Verujem da su spremne fizički i psihički da sutra ugrozimo Nemice i dobijemo  samopouzdanje za naredne utakmice. Mislim da smo spremniji više nego ikada. . Treba da uživamo, da se trudimo da držimo egal rezultat što je duže moguće. Odbrana je važna, za napad je potreban huk sa tribina. U egal igri imamo šanse.
 Bajković je još rekao:
- Ovo je možda novi početak ženskog vaterpola u Srbiji. Da to iskoristimo kada drugi misle da smo slabi i nedorasli. Možemo da iznenadimo. U rangu Nemica su Francuskinje .Španija i Italija su jake za nas ali da probamo da pametnom igrom smanjimo razliku. I to će biti pomak.

Kapiten Dragana Ivković se osvrnula na podršku:
- Pre deset godina samo nas je rodbina pratila na Banjici. Sada je drugačije, prate nas mediji,  i verujem da će publika to da prepozna. Pozivam navijače .Daju nam podršku i članovi muške reprezentacije, to nam puno znači i hvala im na tome.

O spoju iskustva i mladosti Bajković je rekao:
-Ivana, Dragana i Vladna Jovetić su igrale pre deset godina a tada su Lara Luka i Teodora Rudić imale šest odnosno osam godina. Njih sve su stabilne ličnosti i nisu tu da popune broj.Mogu da ponesu teret,da odmore starije. Videćete...