UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.07.2013 14:44 Starost: 11 yrs

Kategorija: Barcelona 2013, Reprezentacija

Srbija - Madjarska 13:10

Srbija - Madjarska 13:10 (2:3, 5:2, 2:2, 4:3)

Bazen Bernat Pikornel. Gledalaca 1400. Sudije: Margeta (Slovenija), Korizna (Poljska). Igrač više: Srbija: 13 (8), Madjarska 15 (7). Peterci: Srbija 1 (1).

Srbija: B.Mitrović, Mandić 1, Gocić, Udovičić 1, Ćuk 1, D.Pijetlović 1, Nikić 3, Aleksić, Radjen, Filipović 2, Prlainović 3, S.Mitrović 1, G.Pijetlović. Selektor: Savić.

Madjarska: Nadji, Gor Nadji, Madaraš 2, Batori, Vamoš 2, Hošnjanski, A.deker, Sivoš 1, Da.Varga, De.Varga 3, Bedo 1, Harai 1, At. Deker. Selektor:Benedek.

Odlična utakmica, velika pobeda i radost kako zbog bodova tako i zbog sreće novopečenog oca Filipa Filipovića.Dobio je sina i radosti na bazenu nije bilo kraja.

Utakmica velikih rivala se svela na realizaciju igrača više. Veliki broj isključenja, periodi kvalitetne igre sa obe strane. Madjari su vodili 2:0 i 3:2 koristeći odlično igrača više. Taj segment na početku nije odgovarao Srbiji. Ali kada se to popravilo tok igre je bio sasvim drugačiji.

Srbija je u drugoj četvrtini preokrenula rezultat, postigla šek pet golova od kojih je Prlainovićev u poslednjem napadu bio važan za 7:5. Mandić je drugi deo meča odigrao odlično. Pored gola za 8:5, omogućio je peterac za Srbiju na sjajno Udovičićevo dodavanje posle kojeg je Prlainović pogodio za 11:7 (6,62 do kraja). Činilo se da je sve gotovo, napadi su postali brzopleti a Madjari su krenuli na sve ili ništa. I za samo 90 sekundi sa tri gola su se vratili u igru. Posle obostranog iskljulenja Pijetlovića i Dekera, Srbiji je u napadu Mandić omogućio igrača više kojeg je realizovao Stefan Mitrović za 12:10  3,05 do kraja. Nisu Madjari imali snage, vratio se mir u našu igru . Nikić je na ko zna koju asistenciju Udovičića sa igračem više krunisao svoju izvanrednu igru za veliku pobedu.

Srbiji preostaje duel sa Kinom i onda najverovatnije sa Kazahstanom za ulazak u četvrtfinale. Ali prvi cilj je ostvaren.