UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.07.2012 11:33 Starost: 12 yrs

Kategorija: Vaterpolo savez

Preminuo Dragan Čolović

U Beogradu je, 19.jula, posle duge i teške bolesti preminuo Dragan Čolović, nekadašnji vaterpolista Jadrana iz Herceg Novog i Partizana, novinar, dugo godina urednik spoljno- političke rubrike Radio Beograda.

Dragan Čolović je rodjen 21.jula 1937. Karijeru je 1954. počeo u Jadranu. Tadašnji trener Boško Vukasnović ga je za jedno sa Uljarevićem, ocenivši njegov nesporni talenat, gurnuo u vatru. Sa Novljanima je osvojio dve titule prvaka države 1958. i 1959. bez poraza. U Jadranu je ostao do 1962. kada je prešao u Partizan.

U taboru slavnog beogradskog kluba, proveo je pet sezona osvojivši četiri titule prvaka države, tri Kupa šampiona i jednom zimsko prvenstvo. Odigrao je za Partizan oko 200 utakmica i postigao oko 50 golova.

Bio je vrstan organizator igre, sa sjanim pregledom, asistencije su bile njegov prepoznatljiv znak.Nebrojeno puta je asistirao golgeterima svetskog glasa Sandiću i Jankoviću. Bio je član prve slavne generacije Partizana u kojoj su još bili: Muškatirović, Sandić, Janković, Perišić, Šiljak, Tedeski, Čukvas, Živković, Manić, Gligić...

Kao čovek i sportista uzor za mlade ali i za starije vaterpoliste koji su imali kraći igrački staž.

Završio je Ekonomski fakultet i uspešno radni vek proveo kao novinar u Radio Beogradu. Uvek se interesovao za sport, posebno za dogadjanja u Partizanu i Jadranu. Napisao je nekoliko knjiga, medju njima i " Zlatne godine " posvećenu PVK Jadran.

Komemoracija povodom smrti Dragana Čolovića će biti održana u sredu u 11 časova u Radio Beogradu a u 12.15 počinju  opelo i kremacija na Novom groblju.