UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.07.2017 18:02 Starost: 7 yrs

Kategorija: Budimpešta 2017

Srbija na ubedljiv način u polufinalu SP

Srbija - Australija 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0)

Bazen Alfred Hajoš. Gledalaca 2000. Sudije: Naumov (Rusija), Om (Nemačka), Igrač više: Srbija 5 (4), Australija 6 (1). Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, , Rašović 1, Ranđelović 1, Čuk 2, D.Pijetlović 2, Ubović , Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 3,Prlainović 2, S.Mitrović 2, B.Mitrović. Selektor: Savić.

AUSTRALIJA: Slejd, Put, G. Ford, Kajes 1, Pauer 1, Edvards 1, Gilhrist 1, Janger 1, A.Ford, Fenon, Holis, Bruks, Hrisantos .Selektor: Fatović.

Odlična igram ubedljiva pobeda i plasman u polufinale Svrtskog prvenstva. Za dva dana u 22 časa Srbija će igrati sa pobednikom duela Italija - Hrvatska.

Nije se osetila pauza od tri dana. Od samog početka Srbija j bila ta koja je diktirala ritam. Početkom druge četvrtine Australija je sa dva uzastopna gola smanjila na 5:3 i to je bio poslednji pokušaj Fatovićevih pulena da zaprete, Do kraja četvrtine tri gola  Srbije za 8:3.

Drugo poluvreme dominacija u odbrani, efikasni napadi ukrašeni lepim golovima.

U timu nije bilo Dušana Mandića koje je imao probleme sa rebrima i slede mu pregledi. Od njih zavisi dalje igranje našeg igrača u nastavku takmičenja.

Bilo je ponovo akcija za udžbenike, golova za aplauze. Tačku je stavio Viktor Rašović u poslednjoj sekundi.

Kapiten Filipović je ipak bio i kritičan:

- Nije ovo bio najbolji dan Srbije, ali onoliko koliko je trebalo uspeli smo da pokažemo. Stavili smo od samog starta da se pitanje pobednika zna. Bili smo favoriti, ali je bilo bitno da to pokažemo i u samoj igri. Imali smo sreće sa realizacijom igrača više. Raduje mali broj primljenih golova – rekao je Filipović i nastavio:- Ne bi trebalo da nas brine iako polufinale bude bilo rezultatski neizvesno. Do sada je bilo sve do nas. Potrudićemo se da igramo više za nas, a manje za protivnika. Ono što smo do sada pokazali je sasvim zadovoljavajuće, a ovo je bila dobra uvertira za polufinale.Bez obzira na protivnika, verujem da ćemo se dobro spremiti.

Andrija Prlainović:

- Mislim da je možda bilo ekipa koje su više zaslužile četvrtfinale od Australije, jer su ipak došli sa dosta promenjenim sastavom u odnosu na prethodne sezone. Videlo se to i na ovom turniru. Trebaće još mnogo da rade, nedostaje im kvaliteta i iskustva.

Od starta nije dolazio u pitanje naš prolaz dalje,  dobro smo prišli utakmici, iskoristili priliku da napravimo uvod za polufinale. Mislim da smo uhvatili ritam i da ćemo u polufinalu posle ovog četvrtfinala igrati dobro.

Posebno je istakao odbranu:

- To nam je najveća karakterista srpske reprezentacije. Te utakmice na mali broj golova uvek pobeđujemo. Svih ovih godina od kada je Dejan selektor najveći akcenat je na odbrani. Što pozicionoj, što odbrani od kontranapada protivnika i pogotovo na igraču manje. To je ona razlika koja je evidentna u odnosu na druge timove i to ćemo gledati da zadržimo i u polufinalu, nadam se.

Rival u polufinalu?

- Imamo pozitivan skor poslednjih godina. To je polufinale i utakmica ko god da dođe, Italijani  ili Hrvati nosi nešto novo sa sobom. I jedni i drugi su među četiri najbolje ekipe na svetu.

Milan Aleksić:

- Fizički nije bio lagan meč. Pobeda je ipak došla lakše od očekivanog. Danas nam je išao i napad . Sada čekamo protivnika u polufinalu. Imali smo ozbiljne mečeve ali rezultatski nisu bili neizvesni. U pitanju je naša mentalna snaga. Iz meča u meč smo na visokom nivou. Odbrana je stalno vrhunska.

Miloš Ćuk:

- Odradili smo sve što smo želeli. U prošlosti Australija nam je zadavala probleme. Držimo ritam kakav je potreban, odbrana je konstantno na visokom niovu. Predstoje mečevi koji rešavaju deobu medalja i verujem da ćemo biti spremni.